T9K Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Jak w temacie, czemu WU automatycznie(!) próbuje mi ściągać w10 (ściągnełem to już do obrazu przez MediaCreationToolx64 ale nie mam zamiaru już instalować tego) za każdym restartem komputera?! Scr 1 - zaraz po starcie systemu Scr 2 - kilkanaście sekund później.... Scr 4 - Moje ustawienia WU Udało mi się nieelegancko "uziemić" zmianą nazwy GWX (te powiadomienie o windows 10 z zasobnika) ale to chyba siedzi gdzie indziej i jest to problem bo często korzystam z internetu w sieci komórkowej, a tam transferowe limity... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Ostatni obrazek. Odznacz ptaszka "Uaktualnij do W10 Pro" a następnie PPM na tej aktualizacji - Ukryj. Zobacz czy zadziała bo w tym przypadku mogą być ograniczenia możliwości zablokowania tej aktualizacji. To może być problem z GWX również. Ja się pozbyłem tego via Autoruns - usunąłem wszystkie wpisy (chyba w Scheduled Tasts). Ja też czekam aż sytuacja trochę się wyklaruje. W sierpniu podobno ma pojawić się SR1 do W10. Wtedy kiedy się zdecydujesz na aktualizację - w WU klik na przywróć ukryte aktualizacje i ją zaznaczasz. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
T9K Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zadziałało ukrycie aktualizacji (dopiero zobaczyłem bo wczoraj ukryłem) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi