rtl Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam, jest problem z komputerem moich rodziców. Nie uruchamia się windows 7, najpierw jest czarny ekran z dwoma opcjami do wyboru, żeby uruchomić system normalnie lub druga opcja z zalecanymi ustawieniami. Czy wybiorę opcję 1 czy 2, pojawia się niebieski ekran z komunikatem jak w załączniku. Co to oznacza? Poszedł dysk, pamięć? Chociaż w biosie dysk jest widoczny. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Możesz uruchomić system w trybie awaryjnym? F8 przy starcie systemu. Czy masz płytę z systemem lub płytę Recovery? Odnośnik do komentarza
rtl Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 W trybie awaryjnym też nie da rady uruchomić. Próbowałem uruchomić płytę z systemem, raz udało się nawet włączyć memtest ale przez kilka godzin nic się nie działo więc wyłączyłem komputer i włączyłem i potem już nic z płyty nie chciało wystartować tzn. po tym jak był komunikat by nacisnąć dowolny przycisk by uruchomić rozruch z płyty chwilę się wgrywał system a potem był zupełnie czarny ekran. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi