Grab67 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Mam pendrive z ważnymi plikami ale po podłączeniu do kompa (HP 64bit) pokazuje się skrót zamiast folderów. Już miałem taki problem poprzednio i udało się naprawić. Prośba o pomoc. Załączam LOGi z komputera i USBfix. Addition.txt FRST.txt GMER.txt Shortcut.txt fixlist.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Zrób jeszcze log z USBFix https://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekcja-zbi%C3%B3r-narz%C4%99dzi-usuwaj%C4%85cych/?do=findComment&comment=74 z opcji LISTING jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Zrób jeszcze log z USBFix https://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekcja-zbi%C3%B3r-narz%C4%99dzi-usuwaj%C4%85cych/?do=findComment&comment=74 z opcji LISTING jessi W załączeniu LOG UsbFix Listing 2 GOSIA-HPD5T60EA.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 W załączeniu LOG czyżby "G" został już sformatowany i nic na nim nie ma? jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 czyżby "G" został już sformatowany i nic na nim nie ma? jessi nie został sformatowany. z mojego poziomu "widzę" katalog bez nazwy ale jak spr. tam jest zawartość - nie otwierałem tego pustego katalogu żeby nie infekować kompa Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 nie został sformatowany. z mojego poziomu "widzę" katalog bez nazwy ale jak spr. tam jest zawartość - nie otwierałem tego pustego katalogu żeby nie infekować kompa w tym folderze "bez nazwy" powinny się znajdować Twoje pliki, które zostały tam umieszczone właśnie przez infekcję. Problem w tym, że nie widzę infekcji, ani na komputerze, ani na pendrive, (USBFix nie pokazał niczego na pendrive). Wejdź do tego folderu "bez nazwy", i wyciągnij z niego swoje pliki na poziom wyżej. napisz, co pozostało w tym folderze "bez nazwy" jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 w tym folderze "bez nazwy" powinny się znajdować Twoje pliki, które zostały tam umieszczone właśnie przez infekcję. Problem w tym, że nie widzę infekcji, ani na komputerze, ani na pendrive, (USBFix nie pokazał niczego na pendrive). Wejdź do tego folderu "bez nazwy", i wyciągnij z niego swoje pliki na poziom wyżej. napisz, co pozostało w tym folderze "bez nazwy" jessi Tak jak w pierwszym poście wspomniałem jakiś czas temu dzięki Wam miałem naprawiony kom i 2 pendrive'y z tej infekcji. Obecnie zgłaszany pendrive to był trzeci który wówczas wpinałem do kompa. Być może nie ma na nim wirusa a poprzednia naprawa skutecznie odwirusowała kompa - dlatego nie widać infekcji. Tylko że na tym pendrivie są ważne pliki ze szkoły a ja nie wiedziałem jak zadziałać żeby nie złapać infekcji ponownie. Stad prośba o pomoc. Skopiowałem na poziom wyżej. Pusto został folder "System Volume Inromation" Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 "System Volume Information" to folder Systemowy, do przechowywania kopii plików potrzebnych przy "Przywracaniu Systemu". Na wszelki wypadek też przesuń ten folder poziom wyżej (choć nie bardzo wiem, po co ten folder na pendrive). a folder "bez nazwy" przez SHIFT+DEL jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 "System Volume Information" to folder Systemowy, do przechowywania kopii plików potrzebnych przy "Przywracaniu Systemu". Na wszelki wypadek też przesuń ten folder poziom wyżej (choć nie bardzo wiem, po co ten folder na pendrive). a folder "bez nazwy" przez SHIFT+DEL jessi Wykonałem. Na pendrivie wszystko działa. Co dalej? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Wykonałem. Na pendrivie wszystko działa. Co dalej? W USBFix kliknij na przycisk VACCINATE - powstaną obiekty zaporowe "autorun.inf", by w przyszłości utrudniać takim infekcjom przedostawanie się z pendrive na komputer, i odwrotnie. jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 W USBFix kliknij na przycisk VACCINATE - powstaną obiekty zaporowe "autorun.inf", by w przyszłości utrudniać takim infekcjom przedostawanie się z pendrive na komputer, i odwrotnie. jessi Wykonane. Co dalej? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Wykonane. Co dalej? W USBFix kliknij na przycisk UNINSTALL. Nic tu więcej nie było usuwane, więc FRST na razie może zostać - może @Picasso jeszcze zaleci jakieś kosmetyczne usuwanie. jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 W USBFix kliknij na przycisk UNINSTALL. Nic tu więcej nie było usuwane, więc FRST na razie może zostać - może @Picasso jeszcze zaleci jakieś kosmetyczne usuwanie. jessi Ok to czekam na instrukcje @Picasso Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ok to czekam na instrukcje @Picasso Czy coś dostanę od @picasso? Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Czy coś dostanę od @picasso? trudno powiedzieć, bo @Picasso jest chora. Nie wiadomo kiedy zajrzy do tego tematu, i czy w ogóle zajrzy, bo do tematów sprzed kilku dni raczej zajrzy tylko w przypadku, gdy Użytkownik zgłosi, że temat nie jest jeszcze "załatwiony" w specjalnym temacie podobnym do tego https://www.fixitpc.pl/topic/27430-zg%C5%82oszenia-temat%C3%B3w-bez-odpowiedzi/ Tak więc jeśli uważasz, że @Picasso powinna zajrzeć do Twego tematu, to poczekaj, aż zauważysz, że @Piccaso już pomaga innym forumowiczom, i wtedy zgłosisz swój temat. jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 trudno powiedzieć, bo @Picasso jest chora. Nie wiadomo kiedy zajrzy do tego tematu, i czy w ogóle zajrzy, bo do tematów sprzed kilku dni raczej zajrzy tylko w przypadku, gdy Użytkownik zgłosi, że temat nie jest jeszcze "załatwiony" w specjalnym temacie podobnym do tego https://www.fixitpc.pl/topic/27430-zg%C5%82oszenia-temat%C3%B3w-bez-odpowiedzi/ Tak więc jeśli uważasz, że @Picasso powinna zajrzeć do Twego tematu, to poczekaj, aż zauważysz, że @Piccaso już pomaga innym forumowiczom, i wtedy zgłosisz swój temat. jessi OK skorzystam z innych tematów, nie mam "parcia" na specjalne kontaktowanie się z Picasso - życzę powrotu do zdrowia. Natomiast mam prośbę jak odinstalować Usbfix'a bo mam 2 starsze wersje i nie mam możliwości ich odinstalowania bo przy uruchamianiu włączają się komunikaty o pobraniu nowszych wersji? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 OK skorzystam z innych tematów, nie mam "parcia" na specjalne kontaktowanie się z Picasso - życzę powrotu do zdrowia. Natomiast mam prośbę jak odinstalować Usbfix'a bo mam 2 starsze wersje i nie mam możliwości ich odinstalowania bo przy uruchamianiu włączają się komunikaty o pobraniu nowszych wersji? Proszę o pomoc. Pozdrawiam W USBFix kliknij na przycisk UNINSTALL. jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 W USBFix kliknij na przycisk UNINSTALL. jessi Wykonałem działania zgodnie z poprzednimi zaleceniami Picasso z Delfix i Przywracania systemu - załączam DELfix.txt. Tym samym problem odinstalowania USbfix do zamknięcia. Natomiast nadal pozostały mi jeszcze GMER - jak odinstalować? DelFix.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 GMER - jeśli dobrze pamietam - nie instaluje się,n więc powinno wystarczyć ręczne usunięcie. zaraz to spróbuję sprawdzić ... tak, wystarczy ręcznie usunąć jessi Odnośnik do komentarza
Grab67 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 GMER - jeśli dobrze pamietam - nie instaluje się,n więc powinno wystarczyć ręczne usunięcie. zaraz to spróbuję sprawdzić ... tak, wystarczy ręcznie usunąć jessi Wszystko OK. Dziękuję za pomoc. Post do zamknięcia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi