jdmqq Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam Przez swoją niewiedzę narobiłem ambarasu i zwracam się do was z prośbą o pomoc. Ale od początku. Miałem problem z pewną grą i jednym ze sposobu rozwiązania jego było dodanie /3gb do boot ini. Czyli zamiast multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTIN będzie multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /3GB /NOEXECUTE=OPTIN Po ponownym uruchomieniu systemu, po kilkudziesięciu? albo nastu minutach ładowania systemu otrzymałem komunikat, że system osiągnął maksymalny rozmiar dozwolony dla części systemowej rejestru. Dodatkowe żądania przydziału miejsca bedą ignorowane. I to było na tyle. Mogłem tylko ruszać kursorem myszki i patrzeć w ekran. Z poziomu "7" Szukałem boot.ini ale znalazłem tylko backup. Skopiowałem go w c:\Windows ale to nie pomogło. Przy próbie uruchomienia trybu awaryjnego było to samo. Aczkolwiek za którymś razem pokazało mi się okienko z wyborem użytkownika, ale po jego kliknięciu wyskakiwał pusty błąd. Jest szansa żeby przywrócić system do normalnego użytkowania ? Piszę do was z win7 którą mam na drugiej partycji. Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Skopiowałem go w c:\Windows Plik boot.ini musi być w tam gdzie jest NTDETEC.com, czyli na dysku C. Te pliki są ukryte i należy zaznaczyć pokazanie plików ukrytych. Odnośnik do komentarza
jdmqq Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Skopiowałem na C: ale nic nie pomogło. Wywalał błąd że nie może utworzyć profilu lokalnego/tymczasowego i odliczał się zegar. Odpaliłem tryb debugowania żeby zobaczyć co to jest i moim oczom ukazał się pulpit i ustawiłem spowrotem to co trzeba w "uruchamianie i odzyskiwanie" Zrestartowałem system i... chyba problem rozwiązany Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi