Npedersen Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 (edytowane) Siemanko, moze bedzie w stanie mi cos doradzic, bo ja nie pojmuje tego. Otoz komp chodzil ladnie, pieknie az od pewnego dnia monitor sie zaczal wylaczac (przechodzi w tryb oszczedny). Juz myslalem ze to wlasnie problem z monitorem, ale podlaczylem wtedy karte graficzna z kompa rodzicow (jakis GF 2MX) i sie okazuje ze na niej jest wszystko ok. A z kolei ta moja karta (GF 5200) w tamtym kompie rowniez dziala!! Na obu kompach te same sterowniki do grafy i nie czaje czemu nagle na moim kompie nie dziala ta jedna karta? Na obu kompach system winxp pro sp3. Moj monitor to LG196WTQ, a u starszych jakis stary CRT ViewSonic. Moj zasilacz z kolei slaby bo FEEL ATX350W, a u starszych jakis dobry fortron ale juz nie pamietam modelu. Ale te 2 karty sa podobne w sumie i chyba to nie wina zasilacza, jesli na tamtej karcie jest ok. Zalezy mi w sumie na tamtej karcie bo ona ma rowniez wyjscie DVI i nie musze przepinac kabli jak chce zagrac na xboxie. Pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos pomoze. Edytowane 31 Maja 2010 przez Tyrol Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Pozostaje Ci sprawdzić co się dzieje jak podłączysz zasilacz rodziców do swojego kompa z zamontowaną swoją kartą. Jeszcze pytanie pomocnicze - masz kartę pasywnie czy aktywnie chłodzoną, a jeśli aktywnie to czy wentylator się obraca, oraz w jakim jest stanie, czy nie za bardzo zabity kurzem radiator pod wentylatorem, jeśli tak to oczyść kartę z kurzu. Odnośnik do komentarza
Npedersen Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Karta z chłodzeniem pasywnym, ok sprawdze na tym zasilaczu. Odnośnik do komentarza
mieszek Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Sprawdź pamięć memtestem oraz kondensatorki na mobo. Czy nie "popuchły" Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 (edytowane) Kolego, stajesz się monotematyczny. Proszę jeszcze raz przeczytać pierwszy post i wyciągnąć logiczne wnioski. Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi