ewenement Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Witam Mam wielki problem. Jakimś cudem zainfekował się serwer u nas w firmie i zaszyfrował wiele plików bazodanowych. Mają teraz rozszerzenie .lol! albo .!lol. Niestety nie pamiętam a już mnie nie ma przy tej stacji. Jak można odzyskać te pliki i jaka jest na to szansa? Płacić im? I co wtedy? Dadzą klucz dzięki którym będę mógł odszyfrować wszystkie pliki? Jaki plan działania? Stało się to dziś. Z tego co wiem mam tylko kilka dni na zapłacenie im i ewentualne odzyskanie danych dzięki nim. pokazał się plik tekstowy w stylu "how to get data" Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 A co myślicie o tym? https://niebezpiecznik.pl/post/zainfekowal-cie-cryptolocker-oto-jak-nie-placac-haraczu-odzyskac-pliki/ a konkretnie decryptcryptolocker.com Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 nie płacić Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Najpierw zrób wymagane przepisami forum logi.Zaszyfrowane pliki są nie do odzyskania.Można w tym miejscu zadać jak najbardziej właściwe pytanie: "a gdzie pan admin ma kopie bazy danych"?Zapłacenie okupu nie gwarantuje otrzymania od przestępców odpowiedniego klucza deszyfrującego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi