kosor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam zaczęło się od tego, że mam uszkodzoną kartę microSD. Wyczytałem, że można ją naprawić programem WInHex chciałem zrobić obraz dobrej kart który miał być nagrany na dysk i później na złą kartę. zapisując obraz wszedłem w zakładkę i chciałem zapisać na partycji w katalogu SD. Ale przez omyłkę nie wskazałem katalogu SD tylko sam dysk D: No i teraz jak wchodzę to mam dysk D: ale o pojemności 1,89 Gb FAT 32 i są pliki z dobrej karty W zarządzaniu dyskami widać, ze partycja ma 180GB ale w "mój komputer widać 1,8 gb" Czy idzie cofnąć to jakoś, odzyskać partycję z danymi ? Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 A może to błąd systemu? Spróbuj tam władować więcej niż 1,8 GB. Odnośnik do komentarza
kosor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ale jak wejdę na D: to są pliki z karty. nie ma tych co były na D: Odnośnik do komentarza
stivo Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Można by sprawdzić TestDiskiem. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 No to w zarządzaniu dyskami przypisz jakąś literę do partycji 180 GB. Odnośnik do komentarza
sphere Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Czytając to co napisałeś wnioskuję, że musiałeś nadpisać tablicę partycji na tym dysku którego partycja była widoczna jako D: Nie piszesz, jaki system plików masz/miałeś na tej utraconej partycji D: (180GB) ani czy rzeczywiście ta partycja zajmowała cały dysk, więc trudno coś wysnuć, ale biorąc pod uwagę że zapisałeś tam ~1,9GB danych, i to że tablica partycji musiała się nadpisać, to szansę na odzyskanie całej partycji są raczej znikome, pozostaje CI tylko odzyskać to czego nie nadpisałeś, np. TestDisk-iem jak wspomniał @stivo P.S. Na twoim miejscu wypróbował bym jeszcze DMDE. Co prawda w wersji free danych nie odzyskasz (chyba że chce Ci się to robić ręcznie plik po pliku), ale przynajmniej się dowiesz czy system plików nie jest poważnie uszkodzony. Jak się będziesz bawił w odzyskiwanie to montuj ten dysk w trybie tylko do odczytu, a najlepiej jeśli masz taką możliwość wykonaj sobie jego kopie po-sektorową 1:1. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi