Przemo15PL Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam. Proszę o profilaktyczne sprawdzenie logów, bo wydaję mi się, że złapałem jakąś infekcję (może z mediów przenośnych itp.) ;/ Dosyć często przenoszę dane na pendrivie w domu i nie chcę, aby coś dostało się na pozostałe komputery... I ewentualnie prosiłbym, co można odznaczyć na Autostarcie, poaktualizować itd. Log z GMERA też mam teraz dać? Z góry dzięki! OTL.Txt Extras.Txt defogger_disable.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Gmera możesz darować bo nie sądzę by tu coś szczególnego pokazał. Logi nie wykazują infekcji, ale tak jak wspominasz skonstruujesz skrypt usuwający szczątki + zbędniki z autostartu. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :OTL SRV - File not found [Auto | Stopped] -- -- (Nero BackItUp Scheduler 4.0) :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "ACMON"=- "Adobe Reader Speed Launcher"=- "Alcmtr"=- "ASUS Camera ScreenSaver"=- "ASUS Screen Saver Protector"=- "ATKMEDIA"=- "GrooveMonitor"=- "nwiz"=- "PowerForPhone"=- "SMSERIAL"=- "Wireless Console 2"=- [HKEY_USERS\S-1-5-21-1293212967-2771855299-523807337-1006\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] "Nowe Gadu-Gadu"=- :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Logów nie musisz pokazywać. Odnośnik do komentarza
Przemo15PL Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 OK. Dzięki! Już bałem się, że coś mam, ale na szczęście nie... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi