Skocz do zawartości

Własny program w Visual Studio 2010 C# przestał działać. błąd CLR20r3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mógłby mi ktoś pomóc w problemie dotyczącym uruchomienia programu?. Wywala mi poniższy spam, patrzyłem na forum na temat https://www.fixitpc.pl/topic/21373-program-ds3-tool-przestał-działać-błąd-clr20r3-mscorlib/ i przestawiałem język w rejestrze jak i w panelu sterowania (domyślnie było ustawione na polski), sprawdzałem też czy komputer posiada .NET i posiadał normalnie 4 tak jak i program napisany pod tego .net, a co dobre że u mnie na komputerze odpala się normalnie i nie wiem czego może brakować, w programie wykorzystuję trzy pliki dll (mysql, adobe coś tam i jakiś tam jeden), wrzuciłem je normalnie do katalogu z exe no i lipa -.-. 

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3
  Podpis problemu: 01: Program.exe
  Podpis problemu: 02: 1.0.0.0
  Podpis problemu: 03: 559aad8d
  Podpis problemu: 04: System.Windows.Forms
  Podpis problemu: 05: 4.0.30319.34209
  Podpis problemu: 06: 53489a36
  Podpis problemu: 07: c2b
  Podpis problemu: 08: 36
  Podpis problemu: 09: PSZQOADHX1U5ZAHBHOHGHLDGIY4QIXHX
  Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48
  Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
  Dodatkowe informacje 1: 0a9e
  Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Dodatkowe informacje 3: 0a9e
  Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Pogrzebałem na forum i zajrzałem tutaj https://www.fixitpc.pl/topic/23023-błąd-clr20r3/ przyspieszając odpowiedź przeskaczyłem i przeskanowałem tamtym wspomnianym programem i screen zamieszczam poniżej . 

post-15953-0-06920000-1436202487_thumb.png

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Dobra poszło, sam przeanalizowałem co tam wywala w programie po kolei no i na początku wywalało niekompatybilność Adobe Flash Object coś tam to zaktualizowałem AdobeFlasha i uruchamiałem i też [Filtr wulgaryzmów], przeniosłem te dwa pliki dll do innego folderu, odpaliłem i pokazało, że brak plików, ale już byk nie wyskakiwał jak wcześniej, przywróciłem pliki dll no i kurcze odziwo się uruchomiło -.-, jeszcze dla pewności odinstaluję tego adobe flasha żeby sprawdzić czy rzeczywiście o to chodzi i później sprawdzę na innym komputerze w taki sam sposób i w razie czego potwierdzę :)

========================================

paręnaście minut później

========================================

I po testach trzeba było jeszcze wybrac odpowiednią wersję Adobe Flash Playera, np. dla opery, chrome, firefox (NPAPI) nie chodziło i flash zadziałał tylko z wersji dla Internet Explorera, oczywiście wersje 18 testowałem, może dlatego bo wersja IE miała ActiveX, a pozostałe jakieś NPAPI.