Skocz do zawartości

HPNotify.exe w obszarze powiadomień

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

aktualizując program Adobe Flash Player zainstalowały się wirusy   HPNotify.exe, SearchScopes (być może są jeszcze inne).Próbowałem usunąć je AdwCleaner oraz Malwarebytes Anti-Malware  coś jednak zostało. Czy mógłbym prosić o pomoc w usunięciu?

W załączeniu  logi z FRST oraz GMER

FRST.txtPobieranie informacji ...

Addition.txtPobieranie informacji ...

Shortcut.txtPobieranie informacji ...

gmer.txtPobieranie informacji ...

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
  Cytat

coś jednak zostało. Czy mógłbym prosić o pomoc w usunięciu?

To znaczy co zostało?

Kosmetyka:

Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Cytat

C:\ProgramData\7t3lchrjq.bxx

C:\ProgramData\7t3lchrjq.fvv

Reg: reg delete "HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f

Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f

Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f

Task: {8F4E2A45-461F-464A-9915-ACA40D6975C6} - System32\Tasks\{9EFAB96C-3DD4-4BF3-BE0B-9555BD230CDE} => pcalua.exe -a C:\Users\ADMIN\Desktop\MinecraftZyczu.exe -d C:\Users\ADMIN\Desktop

HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction <======= ATTENTION

HKU\S-1-5-21-1412374346-2171061969-3971479809-1000\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction <======= ATTENTION

EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe

Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix.

Powstanie plik fixlog.txt.

Daj ten log.

W dniu 7.07.2015 o 12:12, krych napisał(a):

W pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa  HPNotify.exe chciałem dołączyć Print Screena ale pojawiła się informacja brak uprawnień do wysyłania tego typu plików

W Twoich logach tego nie ma, więc trudno mi zgadnąć, co to jest.

Dla mnie nazwa kojarzy się z drukarką HP Deskje

Cytat

hp deskjet 920c series (Tylko usuń) (HKLM\...\hp deskjet 920c series) (Version:  - )

Uruchom FRST.

W polu SEARCH wklej:

Cytat

HPNotify.*

kliknij na przycisk "Search Files".

Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.

Uruchom FRST.

W polu SEARCH wklej:

Cytat

HPNotify

kliknij na przycisk "Search Registry".

Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.

jessi

Z tych raportów wynika, że plik "HPnotify.exe" został już usunięty przez Adw-Cleaner - jest w jego Kwarantannie.

W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Odinstaluj (UNINSTALL).

Nie widziałam raportu z Adw-Cleanera, więc nie wiem, czy został też usunięty C\Program Files\miuitab

Na wszelki wypadek:

Otwórz Notatnik i wklej w nim:

Cytat

C\Program Files\miuitab

EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe

Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix.

Powstanie plik fixlog.txt.

Daj ten log.

jessi

To nie ma związku z przeglądarką odinstalowałem przeglądarki korzystam w tej chwili tylko z jednej Internet Explorer. Po uruchomieniu komputera bez uruchomienia przeglądarki w pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa  HPNotify.exe  i pod spodem szary napis Search Protect, click to configure. Ponadto czasami zdarza się, że AVG informuje o intensywnym wykorzystaniu pamięci mimo braku uruchomionych jakichkolwiek aplikacji.

krych

Cytat

To nie ma związku z przeglądarką odinstalowałem przeglądarki korzystam w tej chwili tylko z jednej Internet Explorer. Po uruchomieniu komputera bez uruchomienia przeglądarki w pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa HPNotify.exe i pod spodem szary napis Search Protect, click to configure.

Standardowa sprawa na systemach Windows. To historia uruchamianych programów w obszarze powiadomień, pozostaje mimo usunięcia programów z dysku. Jest przechowywana w rejestrze, ale wyszukiwanie w rejestrze wg nazwy nic nie znalazło, bo wartości są zakodowane. Czyści się to w następujący sposób:

Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wejdź do kluicza:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify

Skasuj wartości IconStreams + PastIconsStream.

By uwidocznić zmiany, należy przeładować powłokę, np. przez ręczne zabicie explorer.exe.

jessika

W spoilerze komentarze:

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez picasso
Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...