krych Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam, aktualizując program Adobe Flash Player zainstalowały się wirusy HPNotify.exe, SearchScopes (być może są jeszcze inne).Próbowałem usunąć je AdwCleaner oraz Malwarebytes Anti-Malware coś jednak zostało. Czy mógłbym prosić o pomoc w usunięciu? W załączeniu logi z FRST oraz GMER FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 coś jednak zostało. Czy mógłbym prosić o pomoc w usunięciu? To znaczy co zostało? Kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: C:\ProgramData\7t3lchrjq.bxx C:\ProgramData\7t3lchrjq.fvv Reg: reg delete "HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Task: {8F4E2A45-461F-464A-9915-ACA40D6975C6} - System32\Tasks\{9EFAB96C-3DD4-4BF3-BE0B-9555BD230CDE} => pcalua.exe -a C:\Users\ADMIN\Desktop\MinecraftZyczu.exe -d C:\Users\ADMIN\Desktop HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction <======= ATTENTION HKU\S-1-5-21-1412374346-2171061969-3971479809-1000\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer: Policy restriction <======= ATTENTION EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Daj ten log. Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Witam, Zamieściłem plik fixlog.txt. Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 OK, resztki dawnej infekcji usunięte. Nie odpowiedziales na pytanie: co niby zostało? jessi Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 W pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa HPNotify.exe chciałem dołączyć Print Screena ale pojawiła się informacja brak uprawnień do wysyłania tego typu plików Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 W pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa HPNotify.exe chciałem dołączyć Print Screena ale pojawiła się informacja brak uprawnień do wysyłania tego typu plików W Twoich logach tego nie ma, więc trudno mi zgadnąć, co to jest. Dla mnie nazwa kojarzy się z drukarką HP Deskje hp deskjet 920c series (Tylko usuń) (HKLM\...\hp deskjet 920c series) (Version: - ) Uruchom FRST. W polu SEARCH wklej: HPNotify.* kliknij na przycisk "Search Files". Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. Uruchom FRST. W polu SEARCH wklej: HPNotify kliknij na przycisk "Search Registry". Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. jessi Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Załączam raport z "Search Files" i "Search Registry". Search.txt Search.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Z tych raportów wynika, że plik "HPnotify.exe" został już usunięty przez Adw-Cleaner - jest w jego Kwarantannie. W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Odinstaluj (UNINSTALL). Nie widziałam raportu z Adw-Cleanera, więc nie wiem, czy został też usunięty C\Program Files\miuitab Na wszelki wypadek: Otwórz Notatnik i wklej w nim: C\Program Files\miuitab EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Daj ten log. jessi Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Adw-Cleaner był uruchomiony bez instalowania w programach go nie ma załączam log Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 FRST nie znalazł tego programu, więc Adw-Cleaner musiał go wcześniej usunąć. Czy problem z "HPNotify.exe" dalej się pojawia? jessi Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Tak to ciągle siedzi w miejscu opisanym powyżej HPNotify.exe i pod spodem szary napis Search Protect, click to configure Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Tak to ciągle siedzi w miejscu opisanym powyżej HPNotify.exe i pod spodem szary napis Search Protect, click to configure Hmm, ciekawe, jak to możliwe: nie ma pliku, nie ma nic w Rejestrze, nie ma nawet Zaplanowanego Zadania - a mimo to jest problem. Dla mnie to niepojęte. jessi Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Trudno mi odpowiedzieć natomiast tych ikon wcześniej nie widziałem. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Czy to się pojawia dopiero po uruchomieniu którejś przeglądarki? Jeśli tak, to przeinstaluj przeglądarkę. jessi Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 To nie ma związku z przeglądarką odinstalowałem przeglądarki korzystam w tej chwili tylko z jednej Internet Explorer. Po uruchomieniu komputera bez uruchomienia przeglądarki w pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa HPNotify.exe i pod spodem szary napis Search Protect, click to configure. Ponadto czasami zdarza się, że AVG informuje o intensywnym wykorzystaniu pamięci mimo braku uruchomionych jakichkolwiek aplikacji. Odnośnik do komentarza
krych Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Serdecznie dziękuję JESSICA za udzieloną profesjonalną pomoc. Opisany problem został rozwiązany. Temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) krych To nie ma związku z przeglądarką odinstalowałem przeglądarki korzystam w tej chwili tylko z jednej Internet Explorer. Po uruchomieniu komputera bez uruchomienia przeglądarki w pasku po prawej stronie pod strzałką pokaż ukryte ikony po rozwinięciu dostosuj wyświetla się nazwa HPNotify.exe i pod spodem szary napis Search Protect, click to configure. Standardowa sprawa na systemach Windows. To historia uruchamianych programów w obszarze powiadomień, pozostaje mimo usunięcia programów z dysku. Jest przechowywana w rejestrze, ale wyszukiwanie w rejestrze wg nazwy nic nie znalazło, bo wartości są zakodowane. Czyści się to w następujący sposób: Start > w polu szukania wpisz regedit > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wejdź do kluicza: HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify Skasuj wartości IconStreams + PastIconsStream. By uwidocznić zmiany, należy przeładować powłokę, np. przez ręczne zabicie explorer.exe. jessika W spoilerze komentarze: FRST nie znalazł tego programu, więc Adw-Cleaner musiał go wcześniej usunąć. FRST nie komunikuje że folderu brak (choć faktycznie go brak), tylko że wprowadzono złą ścieżkę dostępu. FRST i tak by tego nie znalazł, niezależnie od tego czy folder byłby na dysku, bo literówkę zrobiłaś, brak dwukropka: C\Program Files\miuitab => Error: No automatic fix found for this entry. Przeklejałaś z AdwCleaner - to inna struktura ścieżek, tam nie może być dwukropka, bo nazwa niedozwolona: C:\AdwCleaner\Quarantine\C\Program Files\miuitab\HPNotify.exe.vir PS. A z tą drukarką "hp deskjet 920c series" to dałaś popalić. Przecież na forum były tematy ze słowem kluczem HPNotify.exe i wiele logów to pokazuje w procesach - to składnik tych protektorów hijackerów (m.in. wcześniej XTab, teraz MiuiTab). Przykładowy log: ==================== Processes (Whitelisted) ================= (XTab system) C:\Program Files (x86)\XTab\HPNotify.exe Edytowane 2 Czerwca 2016 przez picasso Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi