AdamTko Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Od jakiegoś czasu (kilkanaście dni?) mam problem z instalacją aktualizacji. Komputer próbuje, Nie udaje się, przywraca stan sprzed. Poniżej numer aktualizacji i kod błędu. Aktualizacja systemu Windows 7 dla komputerów z procesorami x64 (KB2952664)Stan instalacji: NiepowodzenieSzczegóły błędu: Kod 8004402F Dodatkowo identycznie objawy dotyczą 4 czy 5 aktualizacji nieobowiązkowych acz zalecanych, np: Aktualizacja systemu Windows 7 dla komputerów z procesorami x64 (KB3048761)Stan instalacji: NiepowodzenieSzczegóły błędu: Kod 800F0826Typ aktualizacji: OpcjonalnaByć może nie ma to związku, ale na tym komputerze, nie chce się automatycznie aktualizowaćjava. Niestety nie pamiętam komunikatu, bo zwykle machałem ręką i instalowałem ręcznie bez problemu. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
AdamTko Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Dzięki brakowi jakiejkolwiek podpowiedzi i w obliczu narastającego problemu - coraz dłuższa lista aktualizacji kończących się niepowodzeniem, dziesiątki czasochłonnych restartów (w cyklu: pobieranie aktualizacji, punkt przywracania, instalacja aktualizacji, restart, konfigurowanie aktualizacji, niepowodzenie, wycofywanie zmian, restart i da capo al fine) postanowiłem sam coś z tym fantem zrobić. I bardzo bym chciał napisać, co dokładnie zadziałało, żeby może ktoś mógł skorzystać w przyszłości, ale niestety nie potrafię . Same "fixy" do WU nie pomogły, nie pomogły również sztuczki z resetowaniem historii aktualizacji. Więc mogłem albo wyłączyć aktualizacje całkowicie albo zrobić to czego się robić nie powinno - na ślepo, bezmyślnie klikać. No może nie całkiem bezmyślnie - zrobiłem niezbędne backupy i nie całkiem na ślepo - wynajdywałem różne sugestie odnośnie przyczyn i rozwiązań: - może błędy na dysku (RAID) - może aktualizacja sterownika Intel Rapid Storage Technology - może przywrócenie/naprawa zmiennych środowiskowych (szczególnie TMP i TEMP) - może naprawa rejestru - może naprawa uprawnień - może znów MS Fixy i inne sztuczki Koniec końców, po tym wszystkim, na próbę zainstalowałem nieśmiało jedną z aktualizacji, która wcześniej nie poszła i cud! Wszystko OK! Potem jeszcze jedną i ze 2 opcjonalne i to samo. Aż w końcu wszystko co było dostępne z wyłączenie ewidentnie mi zbędnych pakietów językowych, łatek silverlight i skype (bo nie używam) i wreszcie zobaczyłem "System windows jest aktualny. Brak dostępnych aktualizacji dla komputera" Jakich szkód narobiłem przy okazji okaże się pewnie za czas jakiś. Ale póki co jest OK. Zatem jeszcze raz dziękuję, za ten czas na zastanowienie się Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi