Skocz do zawartości

Pusty Menadżer Urządzeń oraz Połączenia Sieciowe

Karos64

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.
Jestem nowy na tym forum i jeżeli czegoś nie zamieszczę lub coś zrobię nie tak to przepraszam :)
Ostatnio podczas burzy spalił mi się komputer. Był w naprawie, wymienili parę części (Procesor, płyta główna, zasilacz, napęd, pamięć RAM) i wyczyścili dysk. Zainstalowałem sobie LogMeIn Hamachi aby zagrać z kolegą w grę. Zaskoczyło mnie, że w Połączeniach Sieciowych nie ma nic (ani ikonki Hamachi ani połączenie lokalne) poszperałem w internecie i znalazłem informacje, że trzeba w Menadżerze Urządzeń coś tam zmienić w karcie sieciowej, ku mojemu zdziwieniu Menadżer Urządzeń także jest pusty :/ (Zamieszczam SS'y) Ktoś wie może czym to jest spowodowane? Mam czystego Windowsa  - nie instalowałem żadnego SP. Usługa Plug & Play jest włączona i ma automatyczne włączanie się, tak samo z usługą LogMeIn Hamachi. Jeżeli nie zamieściłem jakiś logów to przepraszam ale z tej instrukcji (https://www.fixitpc.pl/forum-8/announcement-4-zak%C5%82adanie-tematu-pomocne-raporty-i-informacje/) nie wiem za bardzo które zamieścić :/ Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje :)

post-15920-0-45060000-1435739465_thumb.png

post-15920-0-52380000-1435739468_thumb.png

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Chcąc zmienić uprawnienia na ENUM wyskakuje mi błąd Windowsa:

Zabezpieczenia systemu Windows
Niemożna zapisać zmiany ustawienia na Enum.
Brak dostępu.

@Update
Jednak poradziłem sobie z tą odmową dostępu i zmieniłem wszystko tak jak z linku, lecz niestety Menadżer Urządzeń nadal jest pusty, tak samo jak Połączenia Sieciowe

Otwórz notatnik i wklej

ListPermissions: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\PlugPlay
Reg: reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\PlugPlay"

plik zapisz jako fixlist.txt i umieść w C:\Users\Karos64\Desktop\FRST. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Przedstaw raport fixlog.txt.

gdy odpaliłem komputer miałem czystego Windowsa, nie wiem czy był reinstalowany czy po prostu wszystko wywalili.

Czysty system bez programów, a kto podał nazwę uzytkownika w czasie instalacji? jeśli nie było pponownej instalacji systemu po wymianie tak waznych podzespołow jak płyta głowna i processor, zakładam że były to elementy kompletnie inne od tych które uległy uszkodzeniu - instalacja nowego systemu jest niezbędna.

==================== Accounts: =============================

Administrator (S-1-5-21-3781188088-1563593406-853467045-500 - Administrator - Disabled)
Gość (S-1-5-21-3781188088-1563593406-853467045-501 - Limited - Disabled)
HomeGroupUser$ (S-1-5-21-3781188088-1563593406-853467045-1003 - Limited - Enabled)
Karos64 (S-1-5-21-3781188088-1563593406-853467045-1004 - Administrator - Enabled) => C:\Users\Karos6

Oto konta na Twoim systemie. Skoro wcześniejsze konto nazywało sie Własciciel to pewnie stawiano system na nowo.

1. czy masz swój nośnik z systemem?

2. Wykonaj sprawdzenie. Utwórz nowe konto z uprawnieniami administratora o dowolnej nazwie. Wyloguj sie z konta Karos6. Zamknij system. Odpal ponownie i zaloguj sie na nowe konto. Sprawdź czy problemy występują dalej.