Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Podczas wyłączania systemu XP do tej pory było w mniej więcej ten sposób (komunikaty na ekranie): Trwa wylogowywanie Trwa zapisywanie ustawień Trwa zamykanie systemu Windows i koniec dziś zauważyłem napis Trwa zamykanie połączeń sieciowych Czy to oznaka infekcji ?? i jak się go pozbyć ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 E tam infekcja. Też to widzę na wirtualnej maszynie XP. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Coś mi się zdaje, że ten komunikat pojawia się od instalacji Service Pack 3. Tak czy siak ten jest to widoczne nawet jeśli z siecią nie są wykonywane faktycznie żadne połączenia. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Przed formatem też miałem XP SP3 i zamiast tego komunikatu miałem Trwa wylogowywanie z systemu windows Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 To raczej nic groźnego. Sam mam taki komunikat, ale tylko na koncie o uprawnieniach administratora. Na koncie limitowanym to mi się nie pojawia. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 a dlaczego zawsze miałem trwa wylogowywanie z systemu windows zamiast tego napisu ? Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Może to jest związane z jedną z usług systemowych. Teraz jest ona uruchomiona, a wcześniej miałeś wyłączoną. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jak myślisz która to ?? Wszystko raczej mam ustawione jak przed formatem, z tym że usługę Stacja Robocza wyłączyłem na stałe, bo jest niepotrzebna a system działa lepiej nawet bez niej. Mam tylko 19 usług aktywnych (w tym 2 avp.exe od KIS 2011 i LSS.exe od lightscribe) Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Może jest to w ustawieniach KIS-a jako rodzaj zabezpieczenia, lub może masz udostępniane połączenia sieciowe. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 KIS mam skonfigurowany tak jak wcześniej, a udostępnianie mam wyłączone Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 "Trwa zamykanie połączeń sieciowych" pojawia się u mnie wtedy, gdy jest zmapowany jakikolwiek dysk sieciowy w Windows (w moim przypadku współdzielenie katalogów zrobione dla maszyny wirtualnej). Gdy wybiorę opcję Mój komputer > Narzędzia > Odłącz dysk sieciowy, ekran zamykania się zmienia, komunikat "Trwa zamykanie połączeń sieciowych" zanika na korzyść "Trwa wylogowanie". Po zmapowaniu dysku wszystko wraca do stanu poprzedniego. A tu jako aneks informacyjny spis sekwencji komunikatów Winlogon: KLIK. Zasób widzialnych komunikatów można rozszerzyć lub całkowicie wyłączyć ich pokazywanie się. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) nie mam dysku sieciowego i opcja nie dziala Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi