Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Start wszystkie programy, nie otwiera automatycznie podmenu, muszę klikną LPM żeby wyskoczyło. Polecenie przewiń programy mam zaznaczone, więc co jest nie tak i jak to naprawić Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Start wszystkie programy, nie otwiera automatycznie podmenu, muszę klikną LPM żeby wyskoczyło. Polecenie przewiń programy mam zaznaczone, więc co jest nie tak i jak to naprawić A masz zaznaczone we właściwościach menu Start > otwieraj podmenu po zatrzymaniu na nich wskaźnika myszy? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Tak, reszta okienek wyskakuje, ale to pierwsze nie Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Polecenie przewiń programy mam zaznaczone, więc co jest nie tak i jak to naprawić U mnie jest odznaczone. Ale biorąc pod uwagę problem z grafiką, kto wie czy ona tutaj nie miesza. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Hmm, a może to TweakUI coś namieszał ?? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Hmm, a może to TweakUI coś namieszał ?? Niewykluczone. Zajmij sie najpierw grafiką. Potem spróbujemy ustawić resztę. Żeby nie skakać z tematu na temat, poproś Picasso o połaczenie wątków. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Nasuwa się jeszcze na myśl wartość opóźniania wyświetlania menu. Start > Uruchom > regedit i w poniższym kluczu: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop Jak jest ustawiona wartość MenuShowDelay? Domyślnie 400. Jeśli widnieje tu horrendalna wartość (max 4000 wchodzi), menu "Wszystkie programy" pozoruje nierozwijanie podmenu. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 mam ustawione na 0, na 400 też bez efektu Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Pokaż jeszcze ustawienia folderów powłoki. Wyeksportuj w formacie TXT (nie REG) te klucze: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 http://wklej.org/id/461644/ http://wklej.org/id/461646/ http://wklej.org/id/461647/ http://wklej.org/id/461649/ Jak dobrze pamiętam problem pojawił się po użyciu ostatniej wersji Tweak UI dla XP bodajże 2.10, tylko nie pamiętam co dokładnie sprawiło ten problem jeśli chodzi o TweakUI Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Foldery shella są prawidłowo ustawione. 1. W TweakUI nie widzę funkcji bezpośrednio się z tym kojarzących. Tematyka zazębiająca się z reakcjami klikowymi to ewentualnie sekcja Mouse. Już wybiórczo to sprawdzałeś. Może popatrz tam jeszcze na sekcję Hoover (u mnie czułość na 2, czas 400). 2. Wróćmy na chwilę do opcji "Otwieraj podmenu po zatrzymaniu na nich wskaźnika myszy". Zweryfikuj bezpośrednio w rejestrze, czy na pewno widok w GUI koresponduje zapisowi w rejestrze. W normalnych okolicznościach opcja siedzi w: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced W postaci wartości Start_AutoCascade równej 1 (rozwija po najechaniu) lub 0 (wymagany klik). Zaś w tym kluczu nic takiego nie powinno być: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced Po drugie: mimo, że opcja "Otwieraj podmenu po zatrzymaniu na nich wskaźnika myszy" jest u Ciebie zaznaczona, "zresetuj" ją, tzn. odznacz ją > reset komputera > zaznacz z powrotem > reset komputera. 3. Ewentualnie jeszcze przetestuj czy problemu nie tworzy jakiś specyficzny skrót programowy: Utwórz tymczasowy folder np. na Pulpicie. Do niego będziesz przemieszczał testowo zawartość dwóch folderów składających się na menu programowe w Start. Przenieść całą zawartość folderu C:\Documents and Settings\Twoje konto\Menu Start\Programy. Sprawdź skutki. Jeśli brak, przywróć zawartość na miejsce i zajmij się drugim folderem: Przenieść całą zawartość folderu C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy. I nie mam na teraz już więcej pomysłów. . Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 to naprawiło problem "(u mnie czułość na 2, czas 400)". ja mialem 0/10 no i myszka działa normalnie tak więc tamten temat z podejrzanym zachowaniem myszy do zamknięcia, Dziękuję ci za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi