matti24a Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jeszcze raz zrestartować komputer i zrobić FSS? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Nie trzeba. Poczekaj na Picasso. Może bedzie miała dodatkowe instrukcje. Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Posprawdzałem czy wszystko wróciło do normy i Windows Defender działa, antywirusy się instalują i działają, można przywracać system ale nie da się włączyć zapory Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Jaki błąd zwraca próba włączenia Zapory (rozumiem, że mowa o systemowej)? Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 zapora systemowa - 6801 jak próbuje ją uruchomić ręcznie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Kluczy usług Zapory nie brakuje, ale FSS nie jest zdolny w ogóle wykazać naruszeń w uprawnieniach. Ten błąd może być związany właśnie z uprawnieniami. Zacznij od użycia ServicesRepair (wbudowany reset SetACL), zresetuj system i podaj rezultaty. Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 ServicesRepair załatwił sprawę. Dziękuje bardzo. Jeszcze mam pytanie jakiego antywirusa najlepiej używać i można zamykać temat. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Na zakończenie: 1. Usuń używane narzędzia z folderu D:\download\anty. Następnie popraw za pomocą DelFix. 2. Na wszelki wypadek pozmieniaj hasła logowania w serwisach internetowych (np. banki, poczta). 3. Jeśli chodzi o dobór antywirusa, wedle własnych preferencji i umiejętności obsługi interfejsu. Nie promuję określonej marki piastując przekonanie, że dowolny wybór użytkownika z wiodących marek (byle nie niszowe mało znane rozwiązania) będzie w porządku. Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Ostatnie instrukcje wykonane. Bardzo dziękuje za pomoc jesteście niesamowici. Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Myślałem ze wszystkie błędy zauważyłem ale jednak 1 mi umknął, a mianowicie nie da się zaktualizować Windowsa. Podczas próby ręcznej aktualizacji wyskakuje błąd. Kod błędu 80071A91 czasami wyskoczy również 80070643. Kolejnym problemem właśnie okazało się jest instalowanie sterowników np do drukarki. kod błędu dołączony w załączniku oraz logi zapominałem dodać ze nie potrafię wykonać loga GMER Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Logi nic tu nie wnoszą do sprawy, choć jest nowy element, tzn wadliwe serwisy Malwarebytes Anti-Malware. Opisywane przez Ciebie błędy nawet nie wiadomo czy z powodu infekcji. Na razie sugeruję: 1. Odinstaluj wadliwy Malwarebytes Anti-Malware. 2. Przeprowadź sprawdzanie dysku pod kątem błędów. Start > w polu szukania wpisz cmd > w oknie wklej komendę i ENTER: chkdsk /f /r Zatwierdź uruchomienie przy następnym starcie i resetuj system, by checkdisk wykonał pracę. Wynik zostanie nagrany w Dzienniku zdarzeń w gałęzi Aplikacja w postaci rekordu z Wininit. Pobierz szczegóły tego rekordu, skopiuj i wklej do posta statystyki. 3. Uruchom "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu": KLIK. Gdy narzędzie ukończy dostarcz plik C:\Windows\Logs\CBS\Checksur.log (po zmianie rozszerzenia z *.log na *.txt). Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Uzyskane logi CheckSUR.txt dziennik.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Checkdisk skorygował pewne niespójności w strukturze plików. CheckSur nie wykrył błędów. Czy po zaleconych operacjach nadal pojawiają się błędy 80071A91 + 80070643? Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Tak nadal jest błąd 80071A91. Błąd 80070643 wyskakiwał dodatkowo dopiero po wielokrotnych próbach aktualizacji Odnośnik do komentarza
matti24a Opublikowano 10 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Udało mi się w końcu uporać z tym błędem po wielu rożnych próbach skuteczna okazała się porada z tej strony:http://fokmen.webd.pl/pl/?p=62(wystarczyło tylko pierwsze odwołanie do TxR). Teraz na razie wszystko ok wiec temat można zamknąć Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi