Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 W systemie znajduje się Razor Web Ads. Nie ma możliwości jego skasowania, infekuje przeglądarki . ADWCleaner, MBAB, dr Web Cureit i kilka innych wynalazków jak chociażby Rkill, HitmanPro SObie z tym nie poradzili. Dodaję logi FRST po usunięciu zagrożeń przez MBAB. Nie da się odinstalować przeglądarki Chrome. Próba jej usunięcia wywalia deinstalator ... i przez to nie zbyt da się na nowo instalować Chrome. Addition.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Otwórz Notatnik i wklej w nim: OPR Extension: (Razor Web) - C:\Users\Kinga\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Extensions\ljgajomlfccacbljbhocggijdgpablpcTask: {5216B262-7D0E-4A10-8FE5-036BA1029600} - System32\Tasks\Win Updater => C:\Users\Kinga\AppData\Roaming\Updater\winupd.exe <==== ATTENTIONC:\Users\Kinga\AppData\Roaming\UpdaterReg: reg delete "HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fReg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fReg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fGroupPolicy: Group Policy on Chrome detected <======= ATTENTIONCHR HKLM\SOFTWARE\Policies\Google: Policy restriction <======= ATTENTIONFF Plugin-x32: @tools.google.com/Google Update;version=3 -> C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.27.5\npGoogleUpdate3.dll No FileFF Plugin-x32: @tools.google.com/Google Update;version=9 -> C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.27.5\npGoogleUpdate3.dll No FileS2 gupdate; "C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /svc [X]S3 gupdatem; "C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /medsvc [X]C:\Users\Kinga\AppData\Roaming\8F0B.tmp.exeC:\Users\Kinga\AppData\Roaming\8F0B.tmpEmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix.Powstanie plik fixlog.txt.Daj ten log. Zrób nowe logi FRST. jessi Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 A co z możliwością reinstalacji chrome ? Nie ma programy uinstaller . Koleżanka wzięła po prostu z apletu Dodaj / Usuń > odinstaluj i zniknęło . Nie ma też żadnego innego sposobu na odinstalowanie Chrome aby na czysto instalować przeglądarkę. Chociaż to pewnie i tak nic nie da. Log Problem nadal występuje Dołączam screena jak to wygląda Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Sądząc po logach, to w Chrome nie było tego "Razor". Ale oczywiście można Chrome w każdej chwili przeinstalować. jessi Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Nie wiem gdzie było, ale jest dalej - jest w Chrome, w Operze ... I nie da się przeinstalować Chrome . Nie mogę go wywalić - mam ręcznie usunąć pliki aby reinstalować ? Dałem Ci SS - tak to wygląda po wykonaniu loga który dałaś . Co jeszcze można zrobić ? Nadal ta wtyczka razora się pojawia . Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Oprócz Chrome masz też Google Drive, więc być może synchronizacja przeszkadza w usunięciu. Uruchom FRST.W polu SEARCH wklej: Razor*.* kliknij na przycisk "Search Files".Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST.Uruchom FRST.W polu SEARCH wklej: razor kliknij na przycisk "Search Registry".Raport z tego będzie tam, gdzie jest FRST. jessi Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 File nic nie wykrył Search coś wykrył to wstawiam Google Drive usunięte - nie usuneło Google Chrome. Mam się bawić w ręczne usuwanie Chrome ? Search.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 nie usuneło Google Chrome. Mam się bawić w ręczne usuwanie Chrome ? Nie rozumiem, dlaczego tylko u Ciebie jest problem z odinstalowaniem Chrome? Na świecie jest tysiące użytkowników Chrome, i dotąd nie słyszałam, by któryś miał problem z odinstalowaniem. Ja też mam Chrome, i na próbę odinstalowałam - bez żadnych problemów. Dlaczego u Ciebie jest inaczej? Do Notatnika wklej: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_USERS\S-1-5-21-2689971262-685424931-2623737911-1001\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Compatibility Assistant\Store] "C:\Program Files (x86)\Razor Web\Uninstaller.exe"=- Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG >> plik uruchom (dwuklik i OK). Otwórz Notatnik i wklej w nim: C:\Program Files (x86)\Razor Web\Uninstaller.exeC:\Program Files (x86)\Razor Web EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Powstanie plik fixlog.txt. Daj ten log. jessi Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 nie u mnie u koleżanki może dlatego, że coś podpisało się pod pliki Chrome ? Nie mam programu odinstalowującego Chrome ... a nie widzę sensu usuwać go ręcznie . Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Podziałało co dałaś ostatnie Dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi