kazkus Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam Po wyłączeniu kompa musiałem wyłączyć zasilacz z tyłu. Następnego dnia zegar spóźniał godzinę.Po powtórnym wyłączeniu system nie chce się wgrać - czyli włączam kompa i pojawia się czarny ekran z migpczącą pauzą w lewym górnym rogu.Brak reakcji na cokolwiek, no do biosu mogę wejść ale nie mogę znaleść jak wystartować z płyty. Próbowałem podczas restartu F6, F8, F12 nic . Co można zrobić w takiej sytuacji? Bardzo proszę o radę . Pozdrawiam Zdaje się że problem się rozwiązał.Zajął się kolega informatyk z zamiłowania. Da nową płytę i nową baterię. W trybie awaryjnym ja nie mogłem wejść więc spodziewam się nowego systemu, a zasilacz muszę wymienić. To,że wyłączałem zasilacz osobno mogło spowodować przeskok napięcia czy iskry i po robocie.Mam 3 dyski i 6oo wat zasilacz siadł , może 700 będzie dobra. Troche mnie to nauczyło.Szokuje mnie też cena na alle alle od 140 zł do ponad 500 za 700.Tego najtańszego na pewno nie kupie.Dzięki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi