Punisher2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Z jakiegoś nieznanego mi powodu, gdy chcę wejść w folder Ulubione, otrzymuję komunikat odmowa dostępu. Stało się tak po podmianie folderu z na ten z poprzedniej instalacji systemu Jak to naprawić ?? Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 A przyznałeś uprawnienia dostępu do niego (Właściwości -> zakładka Zabezpieczenia)? Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 A przyznałeś uprawnienia dostępu do niego (Właściwości -> zakładka Zabezpieczenia)? Mam XP Home, więc nie wiem jak Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Mam XP Home, więc nie wiem jak Zastartuj do Trybu awaryjnego na swoje konto. W Trybie awaryjnym na XP Home we Właściwościach obiektów będzie widoczna karta Zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Tak jak wyżej napisano możesz tego dokonać w trybie awaryjnym, albo poprzez pewien trick uaktywnić ją w trybie normalnym. Cytat ze starych śmieci: XP Home nie ma dostępu do zakładki "Zabezpieczenia" w trybie normalnym. Ale widać ją w trybie awaryjnym. Istnieje też nieudokumentowany trik odblokowujący jej widoczność w trybie normalnym. Trik ten opiera się na zamontowaniu paczki scesp4i.exe starawego NT4 (rozpakować, z prawokliku na setup.inf wybór opcji Instaluj, nie zatwierdzać podmiany pliku esent.dll).Są też specjalne programy, które dodają tą zakładkę w trybie normalnym. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Tak jak wyżej napisano możesz tego dokonać w trybie awaryjnym, albo poprzez pewien trick uaktywnić ją w trybie normalnym. Cytat ze starych śmieci:Są też specjalne programy, które dodają tą zakładkę w trybie normalnym. Zrobiłem to w trybie awaryjnym i działa, odzyskałem dostęp do folderu. Trik działa Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Chodzi o to darmowe rozszerzenie powłoki: FaJo XP File Security Extension (XP FSE). Aczkolwiek mogą być bugi. Karta ta nie jest przewidziana na Home w Trybie normalnym, a aplikacja tu linkowana hookuje explorer. Nawiasem: jest to wziankowane tu na forum w wątku kasowania nieusuwalnych plików... Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Chodzi o to darmowe rozszerzenie powłoki: FaJo XP File Security Extension (XP FSE). Aczkolwiek mogą być bugi. Karta ta nie jest przewidziana na Home w Trybie normalnym, a aplikacja tu linkowana hookuje explorer. Nawiasem: jest to wziankowane tu na forum w wątku kasowania nieusuwalnych plików... Ten program jest mi już niepotrzebny, poradziłem sobie w trybie awaryjnym a dodatkowo użyłem wspomnianego triku Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 a dodatkowo użyłem wspomnianego triku Jeśli mówisz o scesp4i.exe, to nie polecam tego. Dziurawe przestarzałe pliki NT4. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Temat do zamknięcia P.S. A można prosić o podesłanie plików które podmienia scesp4i.exe, na te z xp professional sp3 pl ?? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi