gutek927 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam, Posiadam laptopa ASUS, na którym oryginalnie była zainstalowana partycja RECOVERY. Niedawno zainstalowałem innym system i teraz przy starcie systemu (F9) nie mogę wystartować z tej partycji. MBR też nie naprawię bo z tego co wiem potrzebowałbym oryginalny pierwotny system, który znajduje się na RECOVERY. Czy jedyne wyjście to naprawa MBR z płyty z tym samym systemem? Czy wystarczy, że zgadzają się wersje czy to tak nie działa? Chyba, że są inne sposoby. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Dlaczego kolega używa pojęć, których nie rozumie? Zakładając, że to na Twoim modelu nie ma GPT, to na asusach wystarczyło ustawić flagę boot na partycji recovery. Większość programów do partycjonowania to potrafi. A to, że recovery nie startuje na F9 to efekt braku odpowiednich wpisów w BCD. Odnośnik do komentarza
romand Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jeżeli zainstalowałeś inny system (jak piszesz) to partycję Recovery straciłeś bezpowrotnie. Chyba, że wczesniej zrobiłeś sobie na 3-4 płytkach DVD kopię e-recovery. Jeżeli nie, to nie masz już dostepu do tej partycji. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 A to instalacja systemu usuwa partycje recovery? Co za bzdury! Co Ty piszesz w ogóle? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi