Roooman Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll Witam. Mam problem z grą Cossacs: Back to War. otóż gdy próbuję wejść do gry to pokazuje się to co jest w spoilerze. Próbowałem coś pomajstrować przy tym pliku, ni efektu. wiem że ta gra ma tendencje to odmawiania posłuszeństwa przy nowszych kartach graficznych, ale pamiętam jak pogrywałem z kumplem partyjki 1 vs 1 i aż chce się do tego wrócić a specjalnie dla jednej gry nie wymienie całej karty graficznej... i dlatego chcę powalczyć w załączniku daję to, co mi napisał Depedency Walker, program do ogarniania błędów bibliotek w plikach .exe, sęk w tym że nie potrafię go czytać Mam nadzieje że komuś się przyda ten tekst do znalezienia błędu http://www36.zippyshare.com/v/EaUjRWMu/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Witam na forum, przygotuj log Dependency Walkera (.dwi) oraz zrzut pamięci, zgodnie z opisem: [KLIK]. Pliki spakuj i wrzuć np. na zippyshare.com m.g. Odnośnik do komentarza
Roooman Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Bardzo Proszę http://www24.zippyshare.com/v/IdBM1R8G/file.html Przepraszam za taki czas czekania, internet jaki posiadam nie pozwala na osiąganie dogodnych prędkości :/ Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zmień nazwę pliku z c:\program files\cossacks - back to war\DDRAW.DLL na c:\program files\cossacks - back to war\DDRAW.OLD i uruchom ponownie grę. W przypadku kolejnego padu przygotuj kolejny zrzut pamięci. m.g. Odnośnik do komentarza
Roooman Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Teraz pokazuje tylko to, że program przestał odpowiadać i nie można wejść w żaden inny program (widok do niego zasłania "Niewidzialny" czarny ekran) Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 To mamy postęp Poproszę o kolejny zrzut pamięci, tym razem przygotowany następująco: 1. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na dmcr procdump -ma -e -w dmcr.exe 2. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić DMCR i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Jeśli nie pojawi się żaden nowy plik ze zrzutem, zmień polecenie z 1. na następujące: procdump -ma -e 1 -w dmcr.exe i uruchom ponownie dmcr m.g. Odnośnik do komentarza
Roooman Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 http://zachowajto.pl/xMEoSZV5/dmcr-exe-150610-150442-zip Przepraszam że nie na zippyshare, ale na tamtej stronie wywalało mi błąd i musiałem na tej Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No cóż, zamknęliśmy tamten problem i dotarliśmy do kolejnego. Błąd w dumpie wskazuje na to, że program nie mógł znaleźć jakiegoś pliku. 0:000> !gleLastErrorValue: (Win32) 0x6 (6) - Nieprawidłowe dojście.LastStatusValue: (NTSTATUS) 0xc000000f - {Nie znaleziono pliku} Plik %hs nie istnieje. Niestety na stosie widzę całą masę różnych nazw i ciężko jednoznacznie wskazać o który plik może chodzić. Może to być np.: "C:\Program Files\Cossacks - Back To War\L_Mode\TURBEDV.rar" (lub sam TURBEDV.rar) "TURBEDV.rlc" "C:\Program Files\Cossacks - Back To War\Cursor_02.rar" (lub sam "Cursor_02.rar") "Wave1.pix" "wave.grd" oraz inne. Może spróbujmy inaczej. Przygotowanie logu Process Monitora: - pobierz i uruchom Process Monitor [KLIK]. Kolejne zdarzenia powinny wypełniać okno procmona;- uruchom grę; - po zamknięciu aplikacji (wystąpieniu błędu) przełącz się na procmon i zatrzymaj rejestrowanie (lupka na pasku narzędzi będzie przekreślona). - File->Save. Zaznacz 'All events' i 'Native Process Monitor Format (.PML)'. Plik wynikowy spakuj i wrzuć na zippyshare.com. m. Odnośnik do komentarza
Roooman Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 http://www41.zippyshare.com/v/w0dJig3L/file.html Bardzo proszę, i dziękuje za takie zainteresowanie się tematem Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Niestety w logu nie widzę nic szczególnego, poza tym, że program się wysypuje. Wygląda na to, że problem jest gdzieś w konfiguracji gry, lub jakiejś jej uszkodzeniu. Czy na innych kontach w systemie gra również się nie uruchamia? Czy próbowałeś przeinstalować grę? m. Odnośnik do komentarza
Roooman Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Przeinstalowałem grę. Efektu: zero. po włączeniu gry na koncie gościa jedyne co jest ciekawe to to że na początku wywala błędem bibliotek Runtime, po kliknięciu anuluj gra bez czarnego ekranu pisze że przestała odpowiadać Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Co do komunikatu na gościu - ten sam co na początku wątku? Po reinstalacji zmieniłeś nazwę ddraw.dll? Spróbuj na innym, niż gość koncie i jeśli pojawi się komunikat błędu, to wrzuć zrzut pamięci. m. Odnośnik do komentarza
Roooman Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Problem zażegnany, wystarczyło pobrać tego patcha: http://www.gsc-game.com/index.php?t=downloads&ss=299&s=patch Pokazał się wtedy plik "msvcrt.dll" ale o wadze 70 kb, a nie 500 i (Prawdopodobnie, bo go wcześniej nie widziałem w folderze z grą) kernel32.dll Dziękuje za chęć pomocy Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi