krypto Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam! W firefoxie nie działa mi opcja zapisz jako.., zapisz plik jako... W ogóle nie pojawia się okno zapisu w przypadku "zapisz obrazek jako" a także nie mam możliwości zapisu pliku a tylko otwarcia tam, gdzi mamy wybór między zapisem a otwieraniem. W operze tego problemu nie ma. Firefox był przeinstalowany z usunięciem wszystkich pozostałości łącznie z usunięciem kluczy rejestru (zgodnie z instrucją zamieszczoną na stronie pomocy technicznej mozilli) i problem się nie rozwiązał. Zrobiłem skan Adwcleaner. Program nic nie wykrył. Edycja: Ten problem musi być jakoś związany z kontem użytkownika a nie z samą przglądarką. Założyłem drugie konto i problem nie występuje. Nie mam pojęcia w czym tkwi kłopot. Shortcut.txtPobieranie informacji ... Addition.txtPobieranie informacji ... FRST.txtPobieranie informacji ... gmer.txtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Cytat Ten problem musi być jakoś związany z kontem użytkownika a nie z samą przglądarką. Założyłem drugie konto i problem nie występuje. Nie mam pojęcia w czym tkwi kłopot. A spróbuj podmienić profil FF z nowego konta na stare. Skopiuj folder C:\Documents and Settings\nazwa nowego uzytkownika\Dane aplikacji\Mozilla Odnośnik do komentarza
krypto Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Między tym nowym kontem a starym zrobię to jutro. Chociaż już w pewnym sensie to zrobiłem wcześniej. Napiszę, może komuś się kiedyś przyda. Załadowałem system w trybie awaryjnym i zalogowałem się na to konto administrator w XP. Opisywanego problemu nie było. Pliki można było zapisywać. Przelogowałem się, będąc dalej w trybie awaryjnym, na moje konto i problem był. Po ponownym uruchomieniu komputera przekopiowałem dane profilu konta administrator do mojego konta. Nie rozwiązało to problemu. Fakt, kopiowałem tylko pliki z folderu profilu a nie cały folder Mozilla z lokalizacji, którą podałeś. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Cytat Fakt, kopiowałem tylko pliki z folderu profilu a nie cały folder Mozilla z lokalizacji, którą podałeś Skopiuj cały folder mozilla na pendraiwa. Wyloguj sie z nowego konta > restart systemu. Zaloguj sie na stare konto Zdzis. Nie uruchamiaj FF. Usuń katalog przegladarki i podmień na ten sprawny z pendraka. A potem sprawdź czy działa. Odnośnik do komentarza
krypto Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Bardzo dziekuję za pomoc. Lecz problem został rozwiązany. Proszę sobie wyobrazić, że wszystkie funkcje zapisu plików stały się niedostępne po odpięciu jednego z dysków twardych! Po podłączeniu dysku wszystko wróciło do normy. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 W takim razie zastosuj narzędzie DelFix. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi