problemproblem Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Witam, Otóż od jakiegoś czasu, gdy robię coś co wymaga większego zużycia procesora pokazuję mi się Blue screen z kodem 0x000000F4 Co mogę zrobić żeby to rozwiązać? Mam windowsa 7. Proszę pisać prosto ponieważ niezbyt znam się na komputerach. Z góry dziękuję wszystkim za chęci^^ A tutaj na dole jest raport błędu systemu windows. Sygnatura problemu Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje o problemie BCCode: f4 BCP1: 0000000000000003 BCP2: FFFFFA8008979B30 BCP3: FFFFFA8008979E10 BCP4: FFFFF80002F94940 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Odnośnik do komentarza
yamata Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Hmmm. Na tym forum masz odpowiedzi których nie przeczytałeś. Zresztą rzeczywiście nie dają prostych odpowiedzi. Te znajdziesz choćby na YouTube, bo akurat wszyscy uparli się, że łatwo rozwiążą ten błąd... Przyczyn jest kilka i te podają w kazdym filmiku. Nieprawidłowo odinstlowany lub funkcjonujący antywirus, źle podłączony lub skonfigurowany dysk, syf w rejestrze. Warto rzeczywiście sprawdzić te porady i skorzystać z trybu F8: "ostatnia znana dobra konfiguracja". Nie daj się tylko nabrać na zaware w reklamach płatne programy do czyszczenia rejestru. Równie dobrze możesz je przeprowadzić bezpłatnym np. Glary Utilities. Naprawdę ten akurat błąd daje dużo sensownych odpowiedzi po wpisaniu w Google. Sam się zdziwiłem. Jak przetestujesz wszystkie, to napisz czy coś to dało. Wtedy będziemy zastanawiać się poważnie... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi