Grigory Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Sytuacja jest taka ciągnę internet od znajomego, łącze się prze punkt dostępowy, u siebie mam kattę sieciową na usb TL-WN722N z anteną zabezpieczenie jest typu WPA2 personal, szyfrowanie AES. W win 7 udało mi się szybko skonfigurować połączenie, problem mam z xp na part D. W ustawieniach w aplikacji tplinka nie daje się odznaczyć\zatwierdzić połączenia klikając (ma to związek z zabezpieczeniem, chyba). Odznaczenie by to system konfigurował połączenie nic nie daje, we właściwościach połączenia sieciowego, zakładce sieci bezprzewodowej wprowadzam nazwę sieci, nie mam pozycji zabezpieczenia jest typu WPA2 personal, szyfrowania AES, po zatwierdzeniu nazwy sieci i otwarciu właściwości sieci już nie ma znika nazwa. Jak dobrze skonfigurować dobrze ustawienia xp dla tych zabezpieczeń. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie wiem czy za bardzo nie kombinujesz, system sam powinien wszystko ustawić, wyszukujesz sieć, klikasz połącz, wpisujesz hasło i powinno być o.k. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 W win 7 udało mi się szybko skonfigurować połączenie, problem mam z xp na part D. Chodzi o partycję D? W ustawieniach w aplikacji tplinka nie daje się odznaczyć\zatwierdzić połączenia klikając (ma to związek z zabezpieczeniem, chyba). O jakiej aplikacji mówisz? Daj screena, nie wiem, czy rozumiem Twój problem... Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Kłopot miałem właśnie z tym określeniem sieci, jest w pewien sposób zabezpieczona że jej jakby nie widać i kłopot jest z połączeniem się. W 7 było łatwo w połączeniach sieciowych wpisałem nazwę sieci, w Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi>właściwości>połączenie, konieczne było zaznaczenie Połącz nawet jeśli nie emituje nazwy (SSID) i reszta się ustawiła. W xp używałem tego (scren 3, widać że nie jest podświetlony przycisk Activate). gdy połapałem się to wpisałem nazwę sieci, w kolejnym z rzędu oknie i nazwa pojawiła się, dalej bez Activate, spisałem wszystkie właściwości z 7, zaznaczyłem by xp to konfigurował, odnalazłem parę ustawień (scren 6). Akcja była taka że co wpisałem nazwę sieci w okienku Dodaj sieć bezprzewodowa>OK, to potem nazwa ginęła i wpisywałem od nowa, poradziłem sobie z tym na pasku zadań siła sygnału pokazywała że połączenie jest, ale ikonka połączeń sieciowych była przekreślona, teraz kłopot jest taki, że sygnał jest ikonka połączeń ok ale coś z pakietami i internetu niet (scren 1) Edit zdjęcia są za ciężki nazwa aplikacji do adaptera to Available infrastructure and Ad Hoc Networks Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Spakuj te screeny i wrzuć na http://speedyshare.com Zrób log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Tu oraznet-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Problem w tym, że połączenie z jedną siecią, wymaga rozłączenia z drugą - według mnie jedyne logiczne wyjaśnienie niedostępności przycisków. Jako menedżera Wi-Fi polecam to: http://wifi-manager.softonic.pl/ Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Nic z tego panie kolego, by uruchomić WiFi Manager trzeba mieć działający internet. Jest coś mądrego\podobnego? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jeszcze dwa takie: NetSetMan WeFI Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Dziękuję DawidS28, dało radę Edytowane 22 Stycznia 2011 przez DawidS28 Temat, jako rozwiązany, zamykam. :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi