szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam. Mój post jest raczej związany z pytaniem niż awarią i nie wiedziałem gdzie go napisać więc jeżeli nie ten dział to proszę o wyrozumiałość. Widzę że od jakiegoś czasu jest w obiegu SP4 dla Windowsa XP, z tego co wiem Microsoft zaprzestał wspierania Win XP w takim stopniu żeby wprowadzał nowy servis pack więc o co tu chodzi? Może ktoś wie coś więcej o tym dodatku, jakie wprowadza zmiany, czy warto go instalować i jest bezpieczny itp. czy może to jakiś stwór wymyślony i wprowadzony przez pseudo ulepszaczy systemów. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 NIE istnieje Service Pack 4 Microsoftu dla Windows XP. Są nieoficjalne dodatki pod nazwą SP4 dla XP-ka: http://www.pcworld.pl/artykuly/60581/Nieoficjalny.Service.Pack.4.do.XP.i.Visty.html Widziałem też informację, że MS ma wydać SP4 dla XP, ale została ona opublikowana 1 kwietnia 2010 (zwracam uwagę na datę). Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Z tego co widzę nie jest to jakiś niezbędny pakiet poprawek lub zabezpieczeń a raczej paczka programów więc można się bez tego obyć spokojnie. Dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Barnaba Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 NIE istnieje Service Pack 4 Microsoftu dla Windows XP. Tak to prawda, ale w rejestrze Windows XP możemy zobaczyć klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP4.W nim Microsoft umieszcza wszystkie poprawki wydane po SP3. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Ze względów porządkowych. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie chodziło mi o lokalizację poprawek ładowanych do systemu lecz dostępny w sieci pakiet i jego zawartość oraz czy coś nowego oprócz dodatkowych programów wprowadza. Nie chodzi mi też o instalowanie dodatkowej paczki zbędnych programów o wadze ponad 100MB, miałem nadzieję na jakieś systemowe poprawki lub ulepszenia w co nie bardzo chciało mi się wierzyć bo nawet nie znam źródła tego SP. Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Nie ma i nie będzie oficjalnego SP4 dla XP. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Tak, domyślałem się że już nic konkretnego na XP-ka z Microsoftu nie wyjdzie a na pewno nie oficjalny Servis Pack, chciałem tylko dowiedzieć się co to za SP krąży, jakie ma funkcje i poznać zdanie innych. Temat można zamknąć bo już chyba nic nowego się nie wniesie do zagadnienia. Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Tak to prawda, ale w rejestrze Windows XP możemy zobaczyć klucz . W nim Microsoft umieszcza wszystkie poprawki wydane po SP3. a w nim SP -1 a także SP10 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi