Zappa Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Spróbuj pracować tylko na zasilaczu i daj znać czy coś uległo zmianie z uruchamianiem? Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Dzisiaj wyciagnlelem baterie i odpalalem system 6 razy . Dziala bez zarzutu. Czy bateria moze byc przyczyna nie kompletnego wystartowania systemu. Zaznacze ze bateria ma 4 lata ,ale trzyma dobrze 2 h. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Czy bateria moze byc przyczyna nie kompletnego wystartowania systemu. Zaznacze ze bateria ma 4 lata ,ale trzyma dobrze 2 h. Tak to może być bateria. Przynajmniej na to wszystko wskazuje. Bzrdzo często w wielu laptopach nie do końca sporawna bateria jest przyczyną wadliwego startu systemu. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Witam. Znowu na zasilaniu zrobilo sie to co na bateri... chcialem takze zaznaczyc czego nie napislaem wczesniej jest czarny ekran przy uruchomieniu ale w tle slychac muzyczke windows czyli system sie zazbraja ale nic nie widac. Jest tak na bateri i tez na samym zasilaczu. Niestety Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Teraz na zasilaczu mialem problem z odpaleniem ....probowalem restartowc system w taki sam sposob jak z bateria czyli przytrzymywanie dlugo przycisku power on a potem wyciagniecie baterii teraz odlaczenie kabla zasilacza . i nie skutkowalo. Az w koncu odlaczylem zasilacz wlozylem baterie i odpalil. Wydaje mi sie ze zasilanie nie jest przyczyna zlego startu. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 spróbuj uruchomic system na czystym rozruchu https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/929135/pl Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 po zrobieniu czystego rozruchu system odpala sie bez zarzutu. Jednynie guziki podglasniania i guzik zciemniania i rozjasninaia wogole nie reaguje. A nie wiem jak to wlaczyc spowrotem. Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 po zrobieniu czystego rozruchu system odpala sie bez zarzutu. Teraz zaznaczaj pojedynczo wyłaczone usługi i restart. Aż trafisz na tą, która powoduje zawieszenie. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 25 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam . Probowalem wlanczac poszczegolne aplikacje ale nie zauwazylem roznicy malo tego nawet na czystym rozruchu, ktory zrobilem wczoraj dzisiaj znow sie nie zalaczyl. Moze zona uzywajac komputer do poludnia wlaczyla jakos aplikacje ktora powoduje uw problem.... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Zainteresuj sie aplikacjami od Vaio Sony. Przeanalizuj które ci są potrzebne a które niekoniecznie. Vaio Gate sypie błedami. Przeanalizuj dziennik zdarzeń. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 nie rozumiem . prosze o podpowiedz. dziennik zdarzen gdzie szukac? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 dziennik zdarzen gdzie szukac? Start > polecenie uruchom > eventvwr.msc Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 jestem w tym i czarna magia.... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 po uruchomieniu dziennika pokaże sie okno, po lewej masz opcję Dzienniki systemu windows > należy rozwinąć i przejrzeć sekcję system i aplikacje Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tak ale czego tam szukac konkretnie i co wylaczyc? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 czego tam szukac konkretnie i co wylaczyc? Może zróbmy tak - jak rozwiniesz opcje Dziennik systemu Windows > kliknij PPM na sekcje Aplikacje i wybierz opcję Zapisz wszystkie zdarzenia jako. To samo zrób z sekcja System. Spakuj pliki Dziennika zipem i wrzuć na http://www.speedyshare.com/ a do posta daj link. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Ja mam windows po angielsku i nie wiem dokladnie co mam zapisac. Przesylam print screen http://speedy.sh/VzWTW/scan.jpg Powiedz ktore zapisac te po lewej ale ktore? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Pliki dziennika są przechowywane w c:\Windows\System32\winevt\Logs\ mają rozszerzenie .evtx znajdź w folderze Logs dwa pliki Application.evtx i System.evtx. Skopiuj je spakuj zipem i podeślij. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 http://speedy.sh/c4JFT/application.7z http://speedy.sh/5Equc/system.7z Nie wiem czy dobrze zrobilem. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 chyba nikt mi nie pomoze? Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 witam czy moze mi ktos pomoc z tym problemem?zappa chyba zrezygnowal? Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 pisałem Zainteresuj sie aplikacjami od Vaio Sony. Przeanalizuj które ci są potrzebne a które niekoniecznie. Vaio Gate sypie błedami. odinstaluj Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wiem ze pisales .Mowiles zeby zrobic ponizsze: Pliki dziennika są przechowywane w c:\Windows\System32\winevt\Logs\ mają rozszerzenie .evtx znajdź w folderze Logs dwa pliki Application.evtx i System.evtx. Skopiuj je spakuj zipem i podeślij. Podeslalem CI . I prosilem Cie zebys sprawdzil co wywalic , odinstalowac. Bo ja nie mam pojecia co za co odpowiada. Odnośnik do komentarza
KOKINO Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam. Odinstalowalem wszystkie aplikacje od SONY VAIO i nadal przy wlaczeniu pojawia sie czarny obraz.... Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Analiza dzienników niewiele dala. Nie mam koncepcji,i co jest nie tak. Dlatego nie odpisuje. Dla mnie to jest problem sprzętowy. Ale co mogło strzelić, tego nie wiem. Możesz sprawdzic jak zachowa się lapek pod ubuntuliveCD Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez Zappa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi