lumiere Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Witam, na mojej przeglądarce zaczęły wyskakiwać reklamy. Zdarza się, że gdy próbuję wpisać coś w formularzu, np. login czy hasło, strona odsyła mnie do linków z reklamami i uniemożliwia mi to pracę na komputerze. Przejrzałam listę programów na komputerze i usunęłam ręcznie Strong Signal ale nic to nie dało, dodatkowo avast wykrył coś takiego jak Search Protect i w trakcie skanu miał go usunąć, a program nadal widnieje. Widzę, że do każdego przypadku rozwiązanie ustalane jest na podstawie indywidualnych logów, więc wklejam swoje i bardzo proszę o pomoc. Edit: Odinstalowałam Deamona i zrobiłam Quick Scan. Przesyłam w załączniku. Przy pełnym skanowaniu wyskoczył blue screen - powtórzyć czy wystarczy obecny log? Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt GMER Quick Scan.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Sprobuj jeszcze zrobic log GMER. Tutaj masz instrukcje (zwróć uwagę na DAEMON Tools): https://www.fixitpc.pl/topic/60-diagnostyka-infekcje-typu-rootkit/?do=findComment&comment=318 Odnośnik do komentarza
lumiere Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 GMER nadal powoduje wyskakiwanie błędu i pojawienie się blue screenu. Z przeglądarek ciężko jest korzystać. Mogę liczyć na jakąś pomoc? W ostateczności czeka mnie format systemu... Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 16 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Trzeba czekać aż Picasso, Zappa albo Jessi znajdą czas, są opóźnienia na forum Odnośnik do komentarza
lumiere Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Temat nieaktualny, proszę o zamknięcie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi