soochar Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Hej, nie mogę usunąć pewnego foldera, wyskakuje mi błąd jak w załączniku. Próbowałem różnymi programami, które powinny sobie z tym poradzić i nici. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza
Diakon Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Może zmienić nazwę na początek? jak nic to nieda komenda chkdsk , moze tak pójdzie Odnośnik do komentarza
Anonim10 Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Zawsze możesz usunąć "pewnego foldera". O ile to nie ważny systemowy folder, to wystarczy użyć małego programu openedfilesview. Pobiera się ze strony nirsoftu, i do niego spolszczenie. Pokazuje wszystkie otwarte pliki i foldery w systemie. Jeśli coś nie daje się usunąć, to zawsze jest przyczyna, że jakiś proces, usługa, autostart, czy też harmonogram go używa. Stosując unlockera, który ma za zadanie oszukać system, że niby plik/folder nie jest używany, to w rzeczywistości często jest przyczyna awarii systemu. Openedfilesview pokazuje aktualnie otwarte pliki i foldery. Wystarczy po nazwie znaleźć, zaznaczyć i z menu plik wybrać - zamknij uchwyty wybranych plików. To wystarcza. Potem po zamknięciu programu można usuwać. Całego programu ze spolszczeniem jest niecałe 100KB. http://www.nirsoft.net/utils/opened_files_view.html Odnośnik do komentarza
Naathim Opublikowano 8 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Hej, nie mogę usunąć pewnego foldera, wyskakuje mi błąd jak w załączniku. Próbowałem różnymi programami, które powinny sobie z tym poradzić i nici. Jakieś pomysły? A co to za folder? Konkretnie. Powodów może być milion, od błędu w nazwie przez zablokowane uprawnienia po czynniki chroniące folder przed usunięciem. Może też być tak, że coś co jest w folderze blokuje jego usunięcie. Spróbuj najpierw go opróżnić i potem usunąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi