CiN Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Karta graf: ATI Radeon x1050Procesor: AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4400+ 2.3 GHzSystem: Windows 7 home premium 64 bitMonitor: Philips 220WSZasilacz: Modecom Carbon 620WPłyta główna: Gigabyte S-series GA-M56S-S3RAM: 2x Kingston kvr800d2n5/1GDysk twardy: WD Blue ( WD10EZEX) 1 TB Od jakiegoś czasu wyłącza mi się kopmuter, problem nasila się podczasz "zmuszania pc do cięższej pracy" np. odpalanie streamów lub nawet nagrań z yt. Towarzyszy temu ogólne spowolnienie systemu, prawie każda operacja trwa zauważalnie dłużej. Wcześniej także pojawiały się takie symptomy, ale wtedy sięgając u was porady wymieniłem dysk i problem o ile pamiętam nie był tak dokuczliwy(o ile w ogóle występował). Wydaje mi się, że to ten nieszczęsny zasilacz się przegrzewa i destabilizuje całą pracę. Obudowa w okół zasilacza czasami jest wręcz gorąca. Zastanawiam się też czy może ta wręcz archaiczna karta graficzna nie przyczynia się do takiegos tanu rzeczy. GMER.txt Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 w razie gdyby to był problem sprzętowy - zastosuj się też do zasad działu hadrware: https://www.fixitpc.pl/topic/155-zakładanie-tematu-jakie-informacje-podawać/ Odnośnik do komentarza
CiN Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Brakujący ss http://wstaw.org/w/3mCC/ Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Obudowa w okół zasilacza czasami jest wręcz gorąca. Podmień zasilacz, wyczyść radiator procesora i zmień pastę. Odnośnik do komentarza
CiN Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Czy można sprawdzić jakoś czy to wina zasilacza ?? Nie mam za bardzo opcji podmiany zasilacza, a jak mam kupić to już taki, który mi kilka lat posłuży. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi