sum1 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Witam wszystkich ponownie, Od pewnego czasu mam pewien problem z "mulącym" komputerem. Start systemu jak i jego zamknięcie zajmuje jakieś 5 minut. Komputer często ma chwilowe zwiechy np. przeglądarka. Podejrzewałem problem z dyskiem twardym, ale CrystalDiskInfo nie pokazał nic niepokojącego. Usunąłem pliki śmieci, wyczyściłem rejestr, zaktualizowałem Windowsa i aplikacje, Adwcleaner wykrył jedynie jakieś małe świństwa (niestety nie mam loga), zrobiłem skan Malwarebytes (screen w załączniku), zrobiłem defragmentacje i kicha. Skończyły mi się pomysły, więc postanowiłem poradzić się tutaj W załączniku logi z FRST, screen błędu w GMER i wspomniany wczwśniej screen z Malwarebytes. Laptop Lenovo 64-bit Windows 8.1 Intel Core 5i - 2,6 GHz 4 GB RAM Bardzo proszę o pomoc Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Temat przenoszę do działu Windows. Brak objawów infekcji. Z logów nic też nie wynika pod kątem problemu zasadniczego. Sugeruję sprawdzić podstawowe kroki: 1. Czy pomaga "czysty rozruch": KLIK. 2. Czy pomaga deinstalacja MBAM i Avast (po jednym na raz a nie hurtem). 3. W Dzienniku zdarzeń jest też błąd związany ze sterownikami AMD, może w sterownikach należy szukać: Application errors: ================== Error: (05/03/2015 02:04:46 PM) (Source: ATIeRecord) (EventID: 16386) (User: ) Description: ATI EEU Client has failed to start Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi