wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Od pewnego czasu laptop po podłączeniu do internetu "muli". Dioda "dyskowa" ciągle świeci i nic nie można wykonać lub też wykonuje bardzo bardzo powoli. Po odłączeniu kabla oraz wyłączeniu sieci po pewnym czasie komp wraca do normy. Ten sam problem mam z netbookiem i laptopem. Przeskanowałem netbooka OTL-em. W załączeniu logi. Proszę o pomoc w tym temacie. Zaznaczam,że nie grzebię w systemie bo na tym się nie znam. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 C:\Program Files\BonanzaDealsLive\Update\BonanzaDealsLive.exe Tego programu nie ma na liście Twoich programów, więc: Użyj >Adw-cleaner najpierw kliknij na SZUKAJ (SCAN), a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ (CLEANING), to kliknij na niego. Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner.txt Zrób wymagane logi https://www.fixitpc.pl/forum-38/announcement-3-wa%C5%BCne-zak%C5%82adanie-tematu-obowi%C4%85zkowe-logi/ jessi Odnośnik do komentarza
wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ok. Wykonałem skanowanie. Teraz powalczę z obowiązkowymi logami AdwCleanerS0.txt Odnośnik do komentarza
wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Kolejne logi. Addition_28-04-2015_10-43-08.txt FRST_28-04-2015_10-43-08.txt gmyr.txt.txt Odnośnik do komentarza
wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 czekam na log z gmer - to chyba trochę potrwa. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Tylko kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM\...\Run: [] => [X]S3 EhttpSrv; "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe" [X]S2 ekrn; "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe" [X]S2 sftlist; "C:\Program Files\Microsoft Application Virtualization Client\sftlist.exe" [X]S3 sftvsa; "C:\Program Files\Microsoft Application Virtualization Client\sftvsa.exe" [X]S2 SkypeUpdate; "C:\Program Files\Skype\Updater\Updater.exe" [X]S2 Update BatBrowse; "C:\Program Files\BatBrowse\updateBatBrowse.exe" [X]Reg: reg delete "HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fReg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fReg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /fS3 btwavdt; \SystemRoot\system32\drivers\btwavdt.sys [X]S3 btwrchid; \SystemRoot\system32\drivers\btwrchid.sys [X]EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix.Powstanie plik fixlog.txt. Tak, log z GMER robi się długo. jessi Odnośnik do komentarza
wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Sorry. Trochę to trwało. Po zakończonej operacji komputer zrestartował. Czy muszę na nowo robić gmer? Fixlog_28-04-2015_11-30-55.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Sorry. Trochę to trwało. Po zakończonej operacji komputer zrestartował. Czy muszę na nowo robić gmer? Ja nie spodziewam się w logu GMER żadnych rewelacji. Ale @Picasso, jeśli tu w ogóle zajrzy (z powodu choroby na razie nie ma możliwości pomagania), może mieć odmienne zdanie. jessi Odnośnik do komentarza
wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 ok. w takim razie wykonam. czy jeszcze coś poza tym muszę zrobić? Odnośnik do komentarza
wesolyj Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Rozumiem,że netbooka mam już usprawnionego. Pozostaje mi jeszcze laptop - ale jego zostawię na wieczór lub inny dzień. Muszę odpocząć od tego wysiłku intelektualnego... Dzięki serdeczne. Log z gmer prześlę jak się wykona. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi