Anonim8 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Nie wiem o co chodzi. Pewnie jakieś ustawienia należy zmienić, albo uprawnienia nadać albo jeszcze coś innego zrobić. Zainstalowałem ERUNT i oglądam takie obrazki Ten pojawia się po uruchomieniu systemu a ten niżej podczas użycia opcji NTREGOPT Szukałem, czytałem, nic nie rozumiem. A jak nie rozumiem - nie jestem w stanie naprawić. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Z ciekawości mógłbyś sprawdzić co się stanie bez instalacji ERUNT w wersji portable z nakładką graficzną: http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/System/Portable-ERUNTgui.shtml Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Po wyłączeniu UAC, pierwszy komunikat sie nie pojawia. Drugi jest. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Chyba się pośpieszyłem; w readme jest napisane: "ERUNTgui version 1.0 for Windows NT/2000/2003/XP" Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Używam dość regularnie na 64 bitowej siódemce i nie zgłaszają problemów, pojawia się komunikat tylko jeśli partycja z konfiguracją rozruchową (chodzi o BCD) jest niedostępna w systemie (brak przypisania, id OEM itp) ale nie wpływa on na samo działanie programu. Napewno odpalasz z uprawnieniami administracyjnymi? pzdr Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Napewno odpalasz z uprawnieniami administracyjnymi? Tak. Instalowałem też jako admin. pojawia się komunikat tylko jeśli partycja z konfiguracją rozruchową (chodzi o BCD) jest niedostępna w systemie (brak przypisania, id OEM itp) Czyli, gdybym nie miał tej malutkiej 100MB, nie byłoby komunikatu? Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 http://www.larshederer.homepage.t-online.de/erunt/faq.htm ERUNT and NTREGOPT in their current versions 1.1j are still compatible with Windows 7, but as in Vista, they will only work correctly if you turn off User Account Control in Windows' Control Panel (move the slider to the lowest position). Also, a problem has been discovered which on many systems causes ERDNT and NTREGOPT to display a "RegSaveKey: 3" error when optimizing / restoring the BCD00000000 hive. The cause is that after a clean install of Windows 7, the BCD part of the registry which contains Windows' boot configuration data resides on a hidden system partition with no drive letter assigned in Explorer. You can simply ignore this error and continue, or as a workaround, open Disk Managemant in Control Panel and right-click on the partition displayed as "System Reserved" to assign a drive letter. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 You can simply ignore this error and continue, or as a workaround, open Disk Managemant in Control Panel and right-click on the partition displayed as "System Reserved" to assign a drive letter. Bonifacy - są powody do mruczenia. Dzięki. Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Czyli, gdybym nie miał tej malutkiej 100MB, nie byłoby komunikatu? Zgadza się, ale to nie problem, Erunt mimo komunikatu wykonuje prawidłową kopię tego pliku (jak też przywracanie). Swoją drogą autor dawno obiecał poprawkę i jakoś zwleka pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi