matti82 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Mam dziwny problem z netem, a właściwie z oprogramowaniem. Otóż na PC (Win XP 32 bit + Firefox/IE + Avast + Outopost Firewall) nie otwiera mi kilku stron, np. mediamarkt.pl. Na tym samym sprzęcie i połączeniu (kabelek LAN do routera) i Linux Knoppix wszystkie strony się otwierają bez problemów. W Windowsie i na routerze) sprawdziłem już różne DNSy, różne wartości MTU, wyłączyłem AV i FW i nic. W Windowsie nie ma znaczenia czy stronę chcę odpalić na Firefox czy na IE - tak samo nie działają. Ping do niedziałającej stronki to 13 ms (4 wysłano, 4 odebrano); traceroute - http://www.imagebam.com/image/899d31404520132. W routerze nie mam żadnych stronek na czarnej liście. Dodam też, że na tablecie czy telefinie podpiętym pod router przez wifi stronki działają.\ Doszedłem więc do tego, ze jest jakiś syf. Przeskanowałem OS'a adwcleaner oraz Malwarebytes Anti-Malware w trybie awaryjnym - coś tam znalazły i usunęły, ale problem pozostaje. Znaczy coś poważniejszego. Załączam lofi z FRST. Logów z GMER nie załączam, bo po włączeniu programu wywala mi niebieski ekran i komp się resetuje :/ Od razu dodam, że nie mam już deamona czy innych tego rodzaju programów, SPTDinst-v187-x86 usunął plik i nie wykrywa już żadnego pliku, a klucz sptd z rejestru usunąłem całkowicie. Bardzo proszę o pomoc... Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
matti82 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zrobiłem jeszcze skan Hijackthis, ale nie widzę nic podejrzanego... Sprawdziłem też co powoduje niebieski ekran i restart przy uruchomieniu GMER - jakiś plik pxtdrpow.sys wg zrzutu, który siedzi w C:\Windows\minidump hijackthis.txt Odnośnik do komentarza
matti82 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udało mi się uruchomić Gmer w trybie awaryjnym, plik ze skanu w załączeniu. W normalnym trybie Gmer powoduje blue screen i reset. gmer.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi