szopen64 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam. Po wczorajszej prawidłowej pracy laptopa HP z Windows7 x64 i połączenia internetowego przez WI-FI dzisiaj po uruchomieniu systemu jest problem z połączeniem, pokazują się następujące komunikaty: brak dostępnych sieci, sieć niezidentyfikowana oraz ograniczony dostęp. Połączenie bezpośrednie przez kabel działa prawidłowo jest problem z WI-FI. Konfiguracja routera jest prawidłowa, ustawienia na komputerze stacjonarnym jak i laptopie nie były zmieniane, programy antywirusowe nie wykazują infekcji. Dołączam log ze skanu net-log przy połączeniu kablowym, jeżeli będzie potrzebny przy WI-FI dołączę później. net-log.txt Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Nie wyłączyłeś przez przypadek karty WiFi, tzn czy fizycznie nie wyłączyłeś klawiszem funkcyjnym WiFi? Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Karta jest włączona i prawidłowo podświetlona. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 W win 7 dość często pomaga usunięcie tego typu połączenia w centrum sieci i zestawienie go od nowa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc Daj screen z rozwiniętej gałęzi z kartami sieciowymi. O dziwo, log jednoznacznie wskazuje na brak Internetu (ping: błąd ogólny), co może wskazywać na blokadę protokołu ICMP przez firewalla/zaporę. Teraz nie wiem, czy były jakieś problemy z wykonaniem net-log. Miałeś jakieś błędy? Kliknij Windows + R, wpisz cmd W wierszu poleceń: netsh firewall reset netsh int ip reset reset.log netsh int reset all Potem restart komputera. Dodaj logi z OTL: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Próbowałem i tego, usunąłem stare połączenie i wprowadziłem nowe i bez rezultatu. To jest odpowiedź do postu MarkaW zaraz zrobię zalecane polecenia. Problemów ze zrobieniem loga nie było żadnych a po wprowadzeniu powyższych poleceń internet powrócił, wielkie dzięki za pomoc, co ja bym bez was zrobił? Pozdrawiam i temat można zamknąć Edytowane 16 Stycznia 2011 przez DawidS28 Nie ma sprawy :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi