fraktale Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Problem zaczął się od tego, że nie mogę w ogóle wejść do rejestru (regedit ), po wpisaniu komendy nic się nie dzieje, taki cmd chodzi bez problemu. Kontroler plików systemowych niby odnalazł uszkodzone pliki ale nie mógł ich naprawić, dołączam z niego log oraz po przepuszczeniu przez komendę: findstr /c:"[sR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt" Addition.txt FRST.txt sfcdetails.txt CBS.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Otwórz Notatnik i wklej w nim: IFEO\avz.exe: [Debugger] svchost.exeIFEO\CCleaner.exe: [Debugger] svchost.exeIFEO\CCleaner64.exe: [Debugger] svchost.exeIFEO\regedit.exe: [Debugger] svchost.exeEmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exeUruchom FRST i kliknij przycisk Fix.Powstanie plik fixlog.txt.Daj ten log. Sprawdź, czy działa "regedit". Zrób nowe logi FRST. jessi Odnośnik do komentarza
fraktale Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Wielkie dzięki, już działa logi poniżej aha czy użyć jeszcze raz komendy sfc /scannow czy nie ma potrzeby? Addition.txt Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 czy użyć jeszcze raz komendy sfc /scannow czy nie ma potrzeby? Nie widzę takiej potrzeby. Jeszcze kosmetyka: Otwórz Notatnik i wklej w nim: S3 Synth3dVsc; System32\drivers\synth3dvsc.sys [X]S3 tsusbhub; system32\drivers\tsusbhub.sys [X] S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X] Reg: reg delete "HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f testsigning: ==> testsigning is on. Check for possible unsigned rootkit driver <===== ATTENTION! EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST.exe Uruchom FRST i kliknij przycisk Fix. Zastanawia mnie, co spowodowało "debugging". W logach nie dostrzegam niczego, co pasowałoby do tego. CHR Extension: (Listango Bookmark Manager) - C:\Users\MARIO\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\dmbdkkenkdllkpiognpnmlaglmojagnh [2015-04-17]CHR Extension: (Bookmark Manager) - C:\Users\MARIO\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\gmlllbghnfkpflemihljekbapjopfjik [2015-04-16] Znasz te rozszerzenia w Chrome (mają świeże daty) ? jessi Odnośnik do komentarza
fraktale Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zastanawia mnie, co spowodowało "debugging". W logach nie dostrzegam niczego, co pasowałoby do tego. Znasz te rozszerzenia w Chrome (mają świeże daty) ? jessi Fix zrobiony, co do rozszerzeń to w miare nowe, zainstalowane na próbę ale nie spodobały mi się i wywaliłem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi