adxxx89 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam serdecznie! Mój pierwszy post na forum i odrazu prośba o pomoc. Mam taki problem: U siebie w domu, na Pc'ie mam zainstalowaną grę: Prime World Defenders. Mam w niej już pewien postęp, który chciałbym kontynuować na laptopie u swojej kobiety, gdzie jestem obecnie. Gra nie ma folderu "save", czy jakiegoś podobnego, tylko zapis postępu prowadzi przy pomocy pliku rejestru. (gram offline) Przy pomocy programu regedit.exe znalazłem odpowiedni klucz ów rejestru i zapisałem go na pulpicie, jako "defenders" (domyślnie .reg) Na laptopie, z którego piszę, zainstalowałem tą samą wersję gry, przeniosłem plik "defenders" z mojego Pc'ta na pulpit laptopa i chcę przeprowadzić podmiankę. (dwukrotnie klikająć na ten plik) Efektem jest komunikat z zapytaniem, czy chcę wprowadzić zmianę do rejestru, potwierdzam i wywala błąd: "nie mozna zaimportowac. blad przy dostepie do rejestru" Co ciekawe, gdy robię eksport klucza, na tym samym urządzeniu, tzn z laptopa na pulpit to mogę go później dodać do rejestru bez problemu i gra wraca do stanu z klucza. Problem pojawia się z tym przeniesionym z innego urządzenia, czyli w tym przypadku mojego PC. I tu pytanie: czy przeniesionego pliku .reg z innego urządzenia nie można dodać\podmienić na innym komputerze? Czy może muszę mu nadać jakąś inną nazwę, lub coś w tym stylu? Troszkę pogoglowałem, czytając m.in posty z tego forum i dodałem uprawnienia dla klucza w rejestrze, ale za każdym razem ten sam komunikat. Ma może ktoś pomysł, czy da się coś z tym fantem zrobić? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi