browarek Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam wszystkich. 1. Zgłaszam się z moim lapkiem,który od jakiegoś czasu moim zdaniem troszkę się przegrzewa. Nic bardzo poważnego się nie dzieje (brak bsodów,zawieszeń systemu itp.)poza wentylatorem,który praktycznie się nie zatrzymuje.Dodam, iż nie posiadam gwarancji i pozwoliłem sobie jakiś miesiąc temu na rozebranie i odkurzenie bardzo ostrożnie odkurzaczem.Używam również podstawki ,także wykluczam zabrudzenie wewnątrz. 2. Klejną rzeczą, która mnie niepokoi jest widoczny w panelu Dysk (F:). Nie mam pojęcia skąd on się wziął.Brak podpiętych penów. Nie jestem w stanie określić w którym momoencie się pojawił ani jak to sprawdzić. Załącznik z HWiINFO robiony mniej więcej 1h po uruchomienu sytemu ,przy jednoczesnym procesie scanowania Avirą: Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Avira.txt GMER.txt FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 1. odkurzenie bardzo ostrożnie odkurzaczem. lepiej nie odkurzać odkurzaczem - teoretycznie można, ale nie wolno dotykać rurą odkurzacza bezpośrednio do sprzetu (rura się może naelektryzować i możesz sobie zniszczyć sprzęt przeskokiem iskry), no i nie wolno wprawiać wentylatorów w ruch (zadziałają jak prądnica). Lepiej kompresorem, sprężonym powietrzem, albo np. pompką do materaca z cienką końcówką. Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Czyszczenie wykonywalem z chirurgiczne ostrożnością do tego używałem końcówki z delikatnym włosiem. Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Postanawiam odświeżyć temat po długo oczekiwanym powrocie do życia forum. Może teraz ktoś podpowie jak się z tym uporać. -Z punktem pierwszym juz się uporałem tzn.nie odnotowuje już podwyrzszonych temperatur w HWiNFO.-Nadal borykam się z problemem z punktu drugiego. Z góry dziękuję za wszelkie porady. FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Zgłaszam się z moim lapkiem,który od jakiegoś czasu moim zdaniem troszkę się przegrzewa. Nic bardzo poważnego się nie dzieje (brak bsodów,zawieszeń systemu itp.)poza wentylatorem,który praktycznie się nie zatrzymuje.Dodam, iż nie posiadam gwarancji i pozwoliłem sobie jakiś miesiąc temu na rozebranie i odkurzenie bardzo ostrożnie odkurzaczem.Używam również podstawki ,także wykluczam zabrudzenie wewnątrz. + -Z punktem pierwszym juz się uporałem tzn.nie odnotowuje już podwyrzszonych temperatur w HWiNFO. Temat powinien zostać założony w dziale Hardware. Ale skoro się uporałeś z problemem, to temat przesuwam do Windows. Komentując poboczne rzeczy (nie mają związku z powyższym i nie stanowią problemu): 1. Tajemniczy dysk: Klejną rzeczą, która mnie niepokoi jest widoczny w panelu Dysk (F:). Nie mam pojęcia skąd on się wziął.Brak podpiętych penów. Nie jestem w stanie określić w którym momoencie się pojawił ani jak to sprawdzić. To nie jest pendrive, ani żaden inny zewnętrzny nośnik. To jest partycja zlokalizowana na Twoim dysku twardym (jedynym zresztą) i jest to partycja trzymająca pliki rozruchowe Windows. Nie można jej więc usunąć, bo system się już nie uruchomi: ==================== Drives ================================ Drive c: () (Fixed) (Total:115.66 GB) (Free:55.5 GB) NTFS Drive d: () (Fixed) (Total:350 GB) (Free:263.81 GB) NTFS Drive f: () (Fixed) (Total:0.1 GB) (Free:0.07 GB) NTFS ==>[system with boot components (obtained from reading drive)] ==================== MBR & Partition Table ================== ======================================================== Disk: 0 (MBR Code: Windows 7 or 8) (Size: 465.8 GB) (Disk ID: EC34CAE9) Partition 1: (Active) - (Size=100 MB) - (Type=07 NTFS) Partition 2: (Not Active) - (Size=115.7 GB) - (Type=07 NTFS) Partition 3: (Not Active) - (Size=350 GB) - (Type=07 NTFS) ==================== End Of Log ============================ Rozmiar 100MB wskazuje, że to klasyczna partycja "Zastrzeżone przez system" tworzona przez instalator Windows 7. Powinna być u Ciebie już od momentu instalacji Windows tylko jej nie widziałeś. Ta partycja rozruchowa domyślnie jest ukryta (standardowo brak przypisanej litery) i nie powinna być widoczna. Nie dowiem się co zrobiłeś, że ją widać, ale przypuszczam, że kombinowałeś coś z przyznawaniem liter. Po prostu usuń literę, by doprowadzić do braku widoczności w Komputerze: Start > w polu szukania wpisz diskmgmt.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator > prawoklik na tę partycję > Zmień literę ... > Usuń 2. Skan Avira: Beginning disinfection: D:\Instalki\VLC-media-player(13060)-dp.exe [DETECTION] Contains patterns of software PUA/InstallCore.Gen7 [WARNING] The file was ignored. D:\Instalki\NET-Framework(35626)-dp.exe [DETECTION] Contains patterns of software PUA/InstallCore.Gen7 [WARNING] The file was ignored. Zerowy wpływ na system (o ile nie zostałyby te pliki uruchomione ręcznie). Wykryte pobrane pliki "Asystenta pobierania" dobrychprogramów zamiast poprawnych instalatorów. Więcej na ten temat: KLIK. PS. W spoilerze malutka drobnostka, w ogóle nie powiązana z żadnym problemem, tzn. usunięcie / korekcja wpisów pustych. Otwórz Notatnik i wklej w nim: HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = about:blank HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = about:blank HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = about:blank HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = about:blank HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = about:blank HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = about:blank HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = Task: {816FD5C0-6932-49C5-A850-4C5078AF53A3} - System32\Tasks\{C509C24B-EAFD-4C76-A192-A91A6DCAC35A} => Firefox.exe hxxp://ui.skype.com/ui/0/7.7.0.103.272/pl/eula S2 cmdAgent; no ImagePath S3 ASUSProcObsrv; \??\E:\I386\AsPrOb64.sys [X] Reg: reg delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\mountpoints2 /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Reg: reg delete "HKU\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes" /f Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix). Przedstaw wynikowy fixlog.txt. Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Literka dysku systemowego usunięta. Poniżej log z naprawy: Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Fix FRST pomyślnie wykonany. Zastosuj narzędzie DelFix. To tyle. Odnośnik do komentarza
browarek Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 To tyle. Dziękuję! Jak zawsze profesjonalnie i szybko. Pozdrawiam Zamykamy. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi