ichito Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Do napisania skłoniły mnie spore ilości wpisów w Autoruns z adnotacją "File not found"...wiem, że przy pewnej ich części to normalne, ale na tym systemie jest ich wyjątkowo sporo i zastanawiam się, czy mają wpływ na jego działanie i zainstalowanych programów. Szczerze powiedziawszy to nie w samym działaniu nie widzę nic podejrzanego - system normalnie i sprawnie się uruchamia, działa bez zająknięcia, programy również działają poprawnie...są jednak dwa "ale": - Jedynym zauważonym zgrzytem są gdzieś zaszyte pozostałości po Baidu AV, co skutkuje wykrywaniem ich przez instalatory niektórych zabezpieczeń...to nieco wkurzające, bo szukałem w różnych miejscach i nie znalazłem niczego po tym AV, co wiedziałbym że mogę bezpiecznie usunąć - Drugim zastanawiającym zachowaniem jest komunikat, który czasem dostaję przy instalacji głównie programów zabezpieczających, że nie mam uprawnień do zainstalowania programu...ostatnio było tak jakiś czas temu przy GeSWall, a ponieważ to nie była pierwsza jego instalacja tym bardziej byłem zaskoczony. Poniżej logi...logu z Autoruns nie mogę zapisać jako txt, więc nie dam rady go załączyć... ------------------- edit: udałomi się zapisać log Autoruns w postaci pliku txt. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt Autoruns log.txt Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Tydzień ponad minął...skoro żadnych komentarzy to podziękuję za czytanie chociaż Odnośnik do komentarza
marcin878787 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Wpisy "File not found" w AutoRuns możesz bez obaw odznaczyć w tym programie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi