Skocz do zawartości

Zapora, błąd 0x6d9

Emila2304

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałabym prosić o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Wszystko zaczęło się od tego, kiedy po tygodniowej przerwie w używaniu laptopa, po włączeniu nie wykryto dostępnych połączeń. Nie jest to problem z routerem, bo inne urządzenia mają połączenie. Po wejściu w rozwiązywanie problemów pojawił się problem - 'system Windows nie wykrył automatycznie ustawień serwera proxy sieci'. Weszłam w zaporę systemu Windows, gdzie pojawił się informacja "Aktualizuj ustawienia zapory",jednak żadnych ustawień zmienić nie mogę. Przeprowadziłam odzyskiwanie, później odinstalowałam Avast, ale nic to nie dało. Otwierając 'zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansoanymi' wyświetla się błąd 0x6d9.

Przeczytałam, że można w tym wypadku skorzystać z naprawiaczy, użyłam ServicecRepair i firewall.bat, ale żaden nie poskutkował, dodam, że otwierając Usługi nie mogę uruchomić Zapory systemu , pojawia się komunikat o błędzie 87, sprawdziłam zależności Zapory i tak: Podstawowy aparat filtrowania jest uruchomiony, ale nie mogę znaleźć w usługach sterownika uwierzytelniania zapory.

Nie wiem co jeszcze mogę zrobić, dodam, że laptop był formatowany około miesiąc temu. 

Z góry dziękuję za pomoc

PS Problem z raportem GMER, załączam to co udało się otrzymać

FRST.txt

Addition.txt

Shortcut.txt

post-15502-0-41940000-1428838052_thumb.png

gmer.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Twój głowny problem z brakiem internetu wiąże sie z uszkodzeniem łańcucha Winsock.

Winsock: Missing Catalog9 entry, broken internet access. <===== ATTENTION.

Spróbujmy naprawić usterkę. Otwórz notatnik i wklej

CloseProcesses:
ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} => No File
U4 CmdAgent; No ImagePath
S3 Synth3dVsc; System32\drivers\synth3dvsc.sys [X]
S3 tsusbhub; system32\drivers\tsusbhub.sys [X]
S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]
C:\Windows\win.ini
C:\Windows\ShellNew
Task: {39765B34-3D1D-45C8-A954-58A27F15EA93} - System32\Tasks\AVAST Software\Avast Integrity Check => C:\Windows\AswCheck.exe
Task: {3CC8B0B8-EDA5-4E03-A11F-654517007687} - System32\Tasks\avast! Emergency Update => C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastEmUpdate.exe
Task: {105C0E74-48D7-49B6-97B8-6B54BB9A2D23} - System32\Tasks\DriverEasy Scheduled Scan => C:\Program Files\Easeware\DriverEasy\DriverEasy.exe
Hosts:
CMD: netsh winsock reset

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść na Pulpicie. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie na wykonanie skryptu.

2. Dołacz plik fixlog.txt i zrób nowy skan FRST bez opcji Addition i Shortcut.

3. Korzystasz z Geek Buddy?

1. Przeklej mi zawartość pliku C:\Users\Emila\Desktop\firewall.bat > z prawokliku na plik > Edytuj

2. Widze, że zainstalowałaś Kaspesky.

3. Sprawdźmy jak wygląda stan usług w systemie. Uruchom FRST i zostaw zanaczone tylko Registry i Services. Kliknij w Scan

ten program został wgrany przez osobę, która ostatnio formatowała mój laptop.

Odinstaluj wszystko co ma związek z Comodo.

Otwórz notatnik i wklej

CloseProcesses:
U4 klkbdflt2; system32\DRIVERS\klkbdflt2.sys [X]
C:\Users\Emila\Desktop\firewall.bat
C:\ProgramData\AVAST Software
Reg: reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog"
EmptyTemp:

Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść na Pulpicie. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Dołacz plik fixlog.txt

Dlaczego konieczność odinstalowania Comodo?

Gekk Buddy pochodzi od Comodo. Nie widzę sensu aby siedziało w systemie.