Emila2304 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Witam, Chciałabym prosić o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Wszystko zaczęło się od tego, kiedy po tygodniowej przerwie w używaniu laptopa, po włączeniu nie wykryto dostępnych połączeń. Nie jest to problem z routerem, bo inne urządzenia mają połączenie. Po wejściu w rozwiązywanie problemów pojawił się problem - 'system Windows nie wykrył automatycznie ustawień serwera proxy sieci'. Weszłam w zaporę systemu Windows, gdzie pojawił się informacja "Aktualizuj ustawienia zapory",jednak żadnych ustawień zmienić nie mogę. Przeprowadziłam odzyskiwanie, później odinstalowałam Avast, ale nic to nie dało. Otwierając 'zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansoanymi' wyświetla się błąd 0x6d9. Przeczytałam, że można w tym wypadku skorzystać z naprawiaczy, użyłam ServicecRepair i firewall.bat, ale żaden nie poskutkował, dodam, że otwierając Usługi nie mogę uruchomić Zapory systemu , pojawia się komunikat o błędzie 87, sprawdziłam zależności Zapory i tak: Podstawowy aparat filtrowania jest uruchomiony, ale nie mogę znaleźć w usługach sterownika uwierzytelniania zapory. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić, dodam, że laptop był formatowany około miesiąc temu. Z góry dziękuję za pomoc PS Problem z raportem GMER, załączam to co udało się otrzymać FRST.txt Addition.txt Shortcut.txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Twój głowny problem z brakiem internetu wiąże sie z uszkodzeniem łańcucha Winsock. Winsock: Missing Catalog9 entry, broken internet access. <===== ATTENTION. Spróbujmy naprawić usterkę. Otwórz notatnik i wklej CloseProcesses:ShellIconOverlayIdentifiers: [00avast] -> {472083B0-C522-11CF-8763-00608CC02F24} => No FileU4 CmdAgent; No ImagePathS3 Synth3dVsc; System32\drivers\synth3dvsc.sys [X]S3 tsusbhub; system32\drivers\tsusbhub.sys [X]S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]C:\Windows\win.iniC:\Windows\ShellNewTask: {39765B34-3D1D-45C8-A954-58A27F15EA93} - System32\Tasks\AVAST Software\Avast Integrity Check => C:\Windows\AswCheck.exeTask: {3CC8B0B8-EDA5-4E03-A11F-654517007687} - System32\Tasks\avast! Emergency Update => C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastEmUpdate.exeTask: {105C0E74-48D7-49B6-97B8-6B54BB9A2D23} - System32\Tasks\DriverEasy Scheduled Scan => C:\Program Files\Easeware\DriverEasy\DriverEasy.exeHosts:CMD: netsh winsock reset Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść na Pulpicie. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Czekaj cierpliwie na wykonanie skryptu. 2. Dołacz plik fixlog.txt i zrób nowy skan FRST bez opcji Addition i Shortcut. 3. Korzystasz z Geek Buddy? Odnośnik do komentarza
Emila2304 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Bardzo dziękuję! Połączenie wróciło Załączam pliki, co do Geek Buddy nie korzystam, ten program został wgrany przez osobę, która ostatnio formatowała mój laptop. Fixlog.txt FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 1. Przeklej mi zawartość pliku C:\Users\Emila\Desktop\firewall.bat > z prawokliku na plik > Edytuj 2. Widze, że zainstalowałaś Kaspesky. 3. Sprawdźmy jak wygląda stan usług w systemie. Uruchom FRST i zostaw zanaczone tylko Registry i Services. Kliknij w Scan ten program został wgrany przez osobę, która ostatnio formatowała mój laptop. Odinstaluj wszystko co ma związek z Comodo. Odnośnik do komentarza
Emila2304 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 1. sc config wuauserv start= autosc config bits start= autosc config DcomLaunch start= autonet stop wuauservnet start wuauservnet stop bitsnet start bitsnet start DcomLaunch 2. Tak, przeskanowanie nie wykryło zagrożeń Dlaczego konieczność odinstalowania Comodo? FRST.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Otwórz notatnik i wklej CloseProcesses:U4 klkbdflt2; system32\DRIVERS\klkbdflt2.sys [X]C:\Users\Emila\Desktop\firewall.batC:\ProgramData\AVAST SoftwareReg: reg query "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\eventlog"EmptyTemp: Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść na Pulpicie. Uruchom FRST i kliknij w Fix. Dołacz plik fixlog.txt Dlaczego konieczność odinstalowania Comodo? Gekk Buddy pochodzi od Comodo. Nie widzę sensu aby siedziało w systemie. Odnośnik do komentarza
Emila2304 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zrobione Fixlog.txt Odnośnik do komentarza
Zappa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zastosuj DelFix oraz wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. To wszystko. Odnośnik do komentarza
Emila2304 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Dziękuję bardzo za Twoją pomoc DelFix.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi