wieslaw531 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Po prawej stronie u góry masz dwie wartości AVG: oraz ACT: - napisz ile tam jest. Błąd . Pomyliłem ze skanem. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Sorry że tak długo odpisywałem teraz ale nie mogłem wejść na forum wywalało mi że strona niedostępna na inne moglem wejść ale zrobiłem restart i zaskoczyło nie mam nic takiego do wglądu zdjęcie aktualnego zerowania ,może coś źle robię spójrzcie i mnie pojedźcie trochę jak coś schrzaniłem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Poprawiłem post. Na dole masz wartość aktualną w kB/sek. To dopiero 1/6 dysku. Odpowiedziałem w temacie XP. Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 no dopiero 1/6 dysku i co panie Wiesławie robimy przerwać możemy żeby poczynić kolejne kroki czy nie bardzo , odpowiedzcie mi czy te zerowanie musi przejść przez cały dysk czy można przerwać i robic kolejne kroki zbliżające sie ku końcowi tych całych badań tego dysku i zakonczyc instalacja windowsa Szczerze trace już cierpliwość bo ile to może sie skanować dajcie spokój ,dobrze że mam drugiego kompa a może i tez nie odbrze bo tak bym poszedł kupił dysk i problem z głowy a tak ratuje ale sam nie wiem co bo pierwszy raz tak się bawie ale nic los dysku lezy w waszych rękach uda sie to sie uda nie to nie . Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Myślę, że możesz przerwać. Użyj tylko opcji erase na LBA, które masz na screenie z postu 32. Obejmij przedziałem ostatni czerwony numer plus ten szary, rozszerz go powiedzmy o 256 sektorów dla profilaktyki, czyli: start LBA ten czerwony numerek - 256 end Lba ten szary numer +256. I mozesz probowac instalowac system.... pokaz tez aktualny smart. Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 czyli tak ,przerywam wpisuje ERASE następnie Start LBA daje - 256 od tego szarego(45555750) i + 256 do szarego (45555750) aktualny smart poniżej Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Miałeś objąć uszkodzony sektor, który oznaczony jest czerwonym napisam. Żwirek, ja wiem, ze jest pozno, ale mysl troche. Od czerwonego numerku do szarego, poszerz przedział o 256. Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 spoko zajarzyłem myślałem że te cyfry po kolei lecą a tu o jedno cyfrę więcej na szarym spoko sory masz racje juz późno a ja walcze od wczoraj ,czyli jak dlamnie to za dużo jeśli chodzi o te sprawy ale juz coraz bliżej końca może i klęski Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witam ,podaje raczej ostateczne wyniki nie sa one co w prawdzie wyśmienite ale myślę że koledzy cos poradzicie na ten jeden bad jak go sie pozbyć i może jakiś czas pochodzi ten dysk, bo raczej wolałbym zastanowic sie na d kupnem nowego laptopa ,niż dokupywać do dziadka dyski itd,proszę o info co dalej działać czy partycje tez tym programem zrobie czo normalnie zacząć instalacje na tym dysku a dopiero potem zrobić partycje programem partition magic spod windowsa,bo zazwyczaj tak zawsze to u mnie wyglądało Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Procedura jest jedna - niepoprawny sektor zerujesz. Żeby sprawdzić, który to jest trzeba przeskanować dysk, ale zostaw to na razie. Instaluj ten system i napisz jak to chodzi. Partycje zaloz w czym chcesz, może być windowsowy diskpart. Bedziemy dzialac na systemie dalej. Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 no powiedzmy co dalej wyzerowane przeskanowane nie ma już zadnych bad sektorów UNC. Poniżej foto w trakcie skanowania które teraz wykonuje ,ale do końca czekać nie będę chyba bo w nocy skanowało całlość Kolego Groszexxx powiedz co dalej robic żeby przystąpić do instalacji windowsa ,format czy partycje naprawde nie wiem ,bo kupując nowy wiadomo robimy partycje,format i instalka a tu nie wiem ,bo nigdy nie ratowałem az tak dysku Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zwirek, przestan byc natretny. Pisalem Ci juz kilka razy, zebys skonczyl pisac i bral sie do pracy. Tu nie ma zadnej magii. Wyobraz sobie, ze wyjales dysk z pudelka, podlaczyles go, zakladasz partycje, formatujesz je i instalujesz windowsa. Co tu jeszcze pisac? Podejrzewam, że i tak komfort pracy może być kiepski na tym dysku, transfery są niskie, ale sam się pochwalisz jak to wygląda w praniu. Do dzieła. Bierz się do pracy i napisz o wynikach. Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 No powiem winda sie zainstalowała ,jak na razie działa ,teraz zacznę partycje robić a potem zabiore się za instalację sterowników chyba że mam jakiś test zrobić Groszexxx dla ciebie jakimś programem obyś obadał srawę Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Victoria 4.47, ale wiążące będą też Twoje odczucia, nawet te relatywne - dobrze, średnio, kiepsko ). Mam nadzieję, że niedługo temat będzie do zamknięcia Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witam,dziś troszke mniej czasu miałem żeby posiedzieć przy kompie i poinstalować to wszystko ale uporalem się no i jak narazie szczerze powiem działa to całkiem przyzwoicie ,nie robiłem testu tym programem bo zajęłem się sterownikami itd. aby komp zaczoł funkcjonować jak tylko sie ogarne z tym wszystkim to postaram sie zrobić . Pozostało mi testować póki co abym mógł coś powiedzieć więcej na temat tej naprawy czy lepiej czy gorzej jak na początek wszystko śmiga nic nie przycina nic się nie dzieje ,windows dosyć szybko się ładuje,,,,,zobaczymy co dalej Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam ,koniec testów ,myślę że temat do zamknięcia ,komputer działa i to całkiem nieźle,nie zacina się nie blokuje po odczuciach czuję że jest dobrze a nawet lepiej niż na poprzednim dysku bo tamten miał chyba gorszą kondycję dlatego padł podczas testów w MHDD,dał bym ten wynik z tego programu Victoria ale zaś przedłużę temat bo zacznę zadawać pytania jak zrobić test bo szczerze powiem nie wiem ,ogólnie po paru dniach zmagań z tymi dyskami wyszło mi to na dobre jest ok,jestem zadowolony i pełen podziwu osobom zaangażowanym w tym temacie że dobrnęli z taką marudą "mówię o sobie" do końca ,dziękuję bardzo i na pewno przy kolejnym problemie z komputerem tu wrócę ,bo jestem dawno zaprzyjaźniony z waszym forum poczynając od "searchengines" kiedy to tam się wszystko działo a teraz tu . Dzięki Groszexxx , Wieslaw531 ,Zappa Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Victoria 4.47 - uruchom jako administrator, wybierasz z listy dysk > zakładka test > start Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witam podaje log z Victoria co prawda już na moje oko wiem że kondycja jest marna i strach coś na dysku trzymać ale nie zamierzam żadnych danych tu przechowywać a jedynie komputer służy do przeglądania internetu ,jak padnie to padnie ,myślę że z tym dyskiem już nic się nie wymyśli żeby jego kondycje poprawić w MHDD jakoś mniej tych wolniejszych sektorów pokazywało a tutaj dosyć sporo ,proszę o wgląd śledzących temat i powiedzieć czy coś jeszcze da się zrobić,a jeśli nie to wiem że wymiana na nowy ale póki co jak pisałem w poprzednim poście komputer chodzi całkiem przyzwoicie zdaje sobię sprawę że w każdej chwili może się nie włączyć chyba dobrze to rozumuje jeśli nie proszę o poprawkę. vlogvictoria.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 4.46b Czy to jest 4.47? Tu masz link http://www.myac.pro/ftp/victoria_447.zip I pokaz screena jak skonczy skan Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No nie wiem jak ja to zrobiłem ze taka pomyłka z tym programem vlog.txt Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Źwirek - screena! Dlatego,że wykres jest istotny, ale dobra, zostaw to już. Błędów nie ma. Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Proszę na szczęście nie zamknąłem jeszcze Victorii Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jest okej, proś o zamknięcie tematu ;-). Odnośnik do komentarza
zwirek2 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 tak jak mówisz prośba o zamknięcie tematu gdyż wszelkie odpowiedzi na moje pytania otrzymałem ,podsumowując dysk jakoś został reanimowany ale i tak kwalifikuje się do wymiany ,każdemu trzeba dać godnie kiedyś odejść ,dzięki jeszcze raz za pomoc osobom śledzącym i pomagającym naprawdę kawał dobrej roboty z waszej strony . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi