nezpers Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Witam, pewnie dostane bana.... dostałem do zrobienia komputer na płycie MSI z biosem UEFI, ma założone hasło, po zwarciu zworki przywracają się ustawienia fabryczne.....hasło pozostaje wyjąłem na noc baterie...hasło pozostaje nie mogę zabootować go z DVD.... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zazwyczaj na każdej płycie resetowanie hasła administratora odbywa się na zasadzie CLRTC - czyli zwarcia pin 2-3 na czas około 10 sek pod warunkiem, że bateria jest sprawna. Sprawdź napięcie baterii lub wymień na nową. Inny temat to klawisz Del przy starcie systemu i wybór urządzenia do startu systemu. Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 zworkę zwierałem.bateria nowa.płyta główna ma niecały rok.po zworce ustawienia przywracają się domyślne ale hasełko zostaje.to że ustawienia są domyślne sprawdziłem na takiej samej płycie. układ jest taki że u klienta jest 18 takich samych jednostek i na jednej ktoś mu założył hasełko na uefi bios i dlatego tu piszę. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 komputer na płycie MSI z biosem UEFI + u klienta jest 18 takich samych jednostek Czy chociaż pokusiłeś się poczytać manuala czy idziesz całkowicie na łatwiznę i chcesz trzepać kasę za robotę? Wiesz ile jest płyt MSI? Odnośnik do komentarza
nezpers Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 nie biorę za to ni grosza.a typ płyty dokładny podam jutro. myślałem że uefi bios to uefi bios. nie robi różnicy typ płyty. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi