wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mam problem z uruchomieniem The Sims 4. wyskakuje taki błąd:Nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll proszę o precyzyjną i dokładną pomoc, jak dla żółtodzioba. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Witam na forum, proszę o przygotowanie logu .dwi oraz zrzutu pamięci .dmp zgodnie z opisem: [KLIK]. Oba pliki proszę spakować (używając np. programu 7-zip) i udostępnić np. przez zippyshare.com. m.g. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 pliki full.dmp i *.dwi : http://www48.zippyshare.com/v/Fg2ENt26/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dzięki za plik. Na początek zmień nazwę pliku C:\WINDOWS\system32\dwmapi.dll na dwmapi.old i uruchom ponownie program. m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 po zmianie nazwy pliku i uruchomieniu aplikacji problem nie pojawił się, natomiast proces po chwili automatycznie wyłącza się. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wygląda na to, że program z jakiegoś powodu przestaje działać i zamyka się. Spróbujmy zatem uruchomić go z aktywnym procdumpem. Uruchomienie procdump w trybie oczekiwania: 1. Pobierz procdump [KLIK] 2. Utwórz na dysku katalog c:\dumps i wypakuj procdump.exe do tego katalogu. 3. Uruchom wiersz poleceń (Start-> w polu 'wyszukaj programy i pliki' wpisz cmd.exe) 4. Zmień katalog bieżący na c:\dumps cd c:\dumps 5. Uruchom procdump w trybie oczekiwania na TS4 procdump.exe -e -ma -w "TS4.exe" 6. Dopiero w tym momencie spróbuj uruchomić TS4 i poczekaj, aż pojawi się komunikat błędu. Plik zrzutu (.dmp) spakuj, wrzuć na zippyshare i w odpowiedzi daj link. Przy okazji: zanim przygotujesz kolejny zrzut, pozbądź się Optimizer Monitor. Nie wydaje mi się, żeby był Ci do czegoś potrzebny. m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 a jak mam utworzyć ten plik zrzutu (.dmp) ? bo tak jak to musiałem zrobić wcześniej nie działa Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Czy wykonałeś wszystkie powyższe kroki? Po kroku 5 spróbuj uruchomić grę i poczekaj na błąd. Jeśli nic się nie wydarzy, tzn. procdump nadal będzie czekał na pojawienie się błędu, to zrób zrzut ekranu i udostępnij nam go. m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 tak, zrobiłem. problem się nie pojawia jednakże w słuchawkach słyszę dźwięk błędu. Zrzut ekranu Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 To poproszę, aby krok 5 wyglądał tak: procdump.exe -e 1 -ma -w "TS4.exe" Zobaczymy, czy to coś pomoże Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 dzieje je sie tak samo jak poprzednio, nie wiem czy coś się zmieniło w zrzucie Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 OK, zatem to nie wyjątek To w takim razie złapmy zakończenie procesu: procdump.exe -t -ma -w "TS4.exe" m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tak to teraz wygląda, po poprawce Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Poproszę w takim razie plik: c:\dumps\TS4.exe_150407_212525.dmp (spakować, zippyshare). m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 W międzyczasie zobaczyłem, że mam ten plik, a oto i on: http://www88.zippyshare.com/v/zXhBBV45/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie wygląda to dobrze, niestety Czy możesz mi przygotować log Dependency Walkera (.dwi) dla pliku "D:\sims4\THE SIMS 4\Game\Bin\3dmgame.dll", analogicznie, jak to robiłeś wcześniej dla pliku launchera? Nie do końca chcę się teraz bawić w rekonstrukcję tablicy importów, a obawiam się, że coś tu jest nie tak... m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 niestety nie mogę otworzyć tego pliku... Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wejdź do tego katalogu poprzez 'Mój komputer' i zobacz, czy plik jest dostępny i wszystko z nim w porządku. Jeśli tak, to spróbuj go przeciągnąć do otwartego okna DW. m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 udało się http://www29.zippyshare.com/v/mAfpRR56/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No i jestem w kropce. W pliku .dwi nie widzę statycznego dowiązania do DX10+, choć nie wyklucza to wiązania dynamicznego. Martwi mnie ten "ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - Instrukcja spod 0x%08lx odwołuje się do pamięci pod adresem 0x%08lx. Pamięć nie może być %s.", choć nie bardzo widzę przyczynę, poza problemami z załadowaniem pliku "D:\sims4\THE SIMS 4\Game\Bin\3dmgame.dll". Przydałby się pełen natywny log procmona z zarejestrowaną próbą uruchomienia... spróbujmy zatem. Przygotowanie logu Process Monitora: - pobierz i uruchom Process Monitor [KLIK]. Kolejne zdarzenia powinny wypełniać okno procmona;- uruchom swoją grę; - po zamknięciu aplikacji zatrzymaj rejestrowanie (lupka na pasku narzędzi będzie przekreślona). - File->Save. Zaznacz 'All events' i 'Native Process Monitor Format (.PML)'. Tak utworzony plik spakuj (7-zip) i udostępnij. Zobaczymy, czy to nam jakoś pomoże... m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 logfile.pml, mam nadzieje że teraz będzie łatwiej http://www4.zippyshare.com/v/8tcVHAez/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 1. Odinstaluj OptimizerMonitor 2. Poproszę o plik: C:\Documents and Settings\x\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4\Config.log m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Problem w tym, że nie wiem jak... config.log: http://www55.zippyshare.com/v/l77ooIrp/file.html Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Załączony plik jest pusty, rozumiem, że taki był oryginał? Odnośnie odinstalowania Optimizera - zobacz, czy nie ma czegoś w Panel Sterowania -> Dodaj/usuń programy m. Odnośnik do komentarza
wojtekx126 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Tak, plik był pusty. Optimizera nie ma w Panel Sterowania -> Dodaj/usuń programy. Czy to jakiś wirus? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi