silentkill Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Program pobieram z http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-live/movie-maker Uruchamiam i zaznaczam do instalacji movie maker. Na koniec wyskakuje błąd który jest spowodowany wyłączeniem zapory (http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-live/essentials-programs-didnt-install-ui) ale ja mam włączoną zaporę... Wszystko na screenach w załącznikach. Mam Comodo, wyłączyłem go całkowicie ale to nic nie dało. Gdzie może leżeć problem? Udało się zainstalować starego Movie Maker 2.6 ale on jest przestarzały. Odnośnik do komentarza
cyrkiel85 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Przeglądając sieć można natknąć się na podobny problem i niestety rożne rozwiązania, więc na początek spróbuj tego, co opisano w tym temacie. Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 To samo wyskoczyło Tylko po ang. Odnośnik do komentarza
cyrkiel85 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zapytam dla pewności czy wykonałeś wszystkie punkty: 1. Deinstalacja (jeśli nie można wykonać tego kroku, warto zajrzeć TUTAJ) 2. Usunięcie katalogów 3. Deaktywacja firewalla 4. Próba instalacji offline (link kieruje na polska wersję) KLIK Jeżeli to nie pomaga zapoznaj się z tym tematem. Odnośnik do komentarza
silentkill Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udało się. Spr jeszcze raz krok po kroku to co opisałeś ale nic to nie dało. Problem leżał w .NET Framework. Użyłem narzędzia repair tool z tematu który podałeś plus zainstalowałem aktualizację opcjonalne do .NET Framework jakie proponował windows. Dzięki za pomoc! Mam jeszcze pytanie co do .NETu, jakie wersje warto mieć zainstalowane? Widzę że u siebie mam 4.5 i 3. Myślę czy nie użyć .NET Framework cleanup tool i zainstalować tylko to co potrzeba, bo chyba trochę burdel się z tymi wersjami zrobił na moim pc i przez to te problemy. Odnośnik do komentarza
cyrkiel85 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Na siłę można instalować wszystkie wersje, ale jeżeli żaden z używanych programów nie zgłasza problemów, to nie ma sensu instalować czegoś, co nie wiesz czy w ogóle będzie Ci potrzebne. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi