Madzialena Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Od 3 dni walczę z brakiem możliwości wpisania litery "ą" (przez co będzie ten tekst mało czytelny miejscami). Po naciśnięciu kombinacji klawiszy odpowiadającą za ta literę uruchamia się przeglądarka (domyślnie ustawiona- ale nie ma znaczenia która, Firefox, IE, Chrome, wszędzie to samo) i ładuje się ta strona:https://www.dropbox.com/s/zgchcn86ujcmmm0/Screen%201.PNG?dl=0 Czym to jest? Z tego co udało mi się dowiedzieć to nic innego jak adware. Problem polega na tym, że Panda Cloud, Malwarebytes, Junk Removal Tool nic nie wykazują :/ Adwcleaner coś tam usunął ale nic to nie dało (log z tego w załączniku). Przywracanie systemu działa, do jego ponownego uruchomienia. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy konkretnie mi się to zainstalowało po cichu. Żadnych oznaczeń, pasków, ikon nic. Log z Gmer'a dorzucę później (lub jutro zależy czy zdążę). Generalnie komputer działa jak zwykle, po za tym dziwnym zjawiskiem. Edit: Log z GMER'a już jest Edit2:Problem występuje tylko na tym 1 koncie Addition.txt AdwCleanerR1.txt Autoruns.txt FRST.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
Madzialena Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Temat do zamknięcia, źródło problemu było tu: InternetURL: C:\Users\Mad_Egg\Desktop\Goodgame Empire.url -> hxxp://bundlingnetwork.com/tracking/empire9 Następnym razem przejrzę Shortcut Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi