Makinero Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Path Scanner - System.OutOfMemoryException Potrzebuję 64-bitową wersję Path Scanner Dużo plików = duża lista = Brak Pamięci (32-bit MAX 2 GB) Bug występuje gdy probuję skanowac partycję C Nie mogę więc załadowac wyników... Czy da się to rozwiązać czy raczej nie ma takiej możliwości? Win 7 64-bit 10GB RAM ************** Tekst wyjątku **************System.OutOfMemoryException: Zgłoszono wyjątek typu 'System.OutOfMemoryException'. w System.Windows.Forms.ListView.CompareFunc(IntPtr lparam1, IntPtr lparam2, IntPtr lparamSort) w System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.CallWindowProc(IntPtr wndProc, IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wParam, IntPtr lParam) w System.Windows.Forms.NativeWindow.DefWndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.DefWndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.ListView.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m) w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m) w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam) Już zgłosiłem ten błąd DAWNO TEMU do pomocy technicznej. Nie odpisali... Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Najwyraźniej program źle zarządza pamięcią. Jak możesz, to przygotuj zrzut, a pewnie da się znaleźć przyczynę. Jeśli aplikacja jest tylko w wersji 32-bit, to szanse są słabe, choć nie zerowe Tak czy owak, daj zrzut, może uda się coś wydłubać i poprawić. m. Odnośnik do komentarza
Makinero Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Program korzysta ze starego NET.Framework (chyba 2.0) i tam jest ten wyciek pamieci... Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Nie chodziło mi o zrzut ekranu, a pamięci Użyj procdump, albo z poziomu menadżera zadań (ale nie 64-bit, tylko 32-bit taskmgr z katalogu syswow64). m. Odnośnik do komentarza
Makinero Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Program generuje log, który zawiera wszelkie potrzebne dane.. Nie potrzeba datkowych dump-ów Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Hmm... jak mamy Ci pomóc? Z Twojego opisu i zrzutu ekranu wygląda to na problem z zarządzaniem pamięcią aplikacji i w zasadzie bez poprawienia samej aplikacji nie bardzo jest co z tym począć. Nie jesteśmy autorami programu, nie mamy kodu, ale na podstawie analizy zrzutu pamięci być może uda się znaleźć sam problem i nie jest wykluczone, że da się to 'jakoś' naprawić, albo przynajmniej dodać jakieś wskazówki, które mógłbyś przekazać producentowi. Jednak sam zobacz ile informacji nam podałeś - czy sądzisz, że na tej podstawie jesteśmy w stanie cokolwiek sensownego wywnioskować i zasugerować? Czego od nas oczekujesz? m. Odnośnik do komentarza
Makinero Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 mgrzeg - Nic nie wskórać - to niemal pewne. Może zaproponujesz 'alternatywne' czyli inne programy 64-bit?(o ile znasz tako owe). Chętnie przetestuję i dam znać o wynikach. Odnośnik do komentarza
mgrzeg Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Obawiam się, że nie korzystam z takich narzędzi i nie bardzo jestem w stanie pomóc w doborze alternatywnego rozwiązania. Może załóż wątek w dziale Software w stylu 'Szukam alternatywy dla Path Scanner', bo z Twojego tematu oraz pierwszej wypowiedzi wynika, że szukasz pomocy odnośnie błędnego działania konkretnego programu, a nie alternatywnego narzędzia. Jeśli natomiast szukasz dalej pomocy przy tym konkretnym programie, to dostarcz zrzut, o który prosiłem wcześniej, a być może coś się uda z tym począć. Jeśli obawiasz się o dostęp do wrażliwych danych, to link do pliku możesz mi udostępnić via PM. m. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi