ewenement Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Witam dostałem laptopa z takim problemem... Podczas uruchamiania laptopa wyskakuje takie info: Użytkownik opisał problem w ten sposób Że używał systemu w wersji próbnej. Później jak kończyła się okres próbny chciał użyć jakieś programu do aktywowania systemu. Przypuszczam że coś w rodzaju Microsoft Toolkit albo Windows Loader... ale ja przypuszczam, że Windows Loadera bo nawet nie pamiętał jego nazwy ale mówił, że na "L", i po tym tak się stało... Zastanawiam się czy trzeba instalować na nowo system czy można spróbować sobie poradzić z tym problemem bez formatu i ponownego stawiania systemu?? Użytkownik kupił już Windowsa 7 i dał mi żebym naprawił mu komputer... wołabym naprawić system i wpisać oryginalny klucz. Dzięki temu nie musiałbym na nowo instalować i konfigurować wszystkich programów. Odnośnik do komentarza
htw Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ultimate DLCD Boot - nagraj na pendrive, wystartuj z niego i pobaw się butmenadżerem. Wejdź do systemu i odinstaluj. Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 udało się, uruchomić system komendami bootrec /fixmbr i bootrec /fixboot tylko teraz podczas uruchamiania systemu pokazuje mi się lista win7 win7 (no SLIC) debug debug windows nt loader help jak pozbyć się wyświetlania tej listy Ustawiłem we właściwościach systemu, zaawansowane, uruchamianie i odzyskiwanie i odznaczyłem czas wyświetlania listy systemów operacyjnych a mimo wszystko nadal jest ta lista... Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 bcdedit w cmd dało taki rezultat http://wklej.org/id/1673601/ Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 tak wygląda zakładka rozruch w mscofnig http://naforum.zapodaj.net/bcbab3b26bb0.jpg.html Odnośnik do komentarza
ewenement Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 a tak wygląda zarządzanie dyskami Odnośnik do komentarza
marcin878787 Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Możesz jeszcze zmienić ustawienia bootowania programem easybcd, zakładka edytuj menu startowe. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi