scorup Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Może ktoś z Was wie jak zmusić skaner Microtek ScanMaker 4800 do pracy na W7 i wyższych. Urządzenie jest sprawne i bardzo dobre do warunków domowych, nie uśmiecha mi się inwestycja w nowy tylko dlatego, że Microtek olewa swoich klientów. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Pokaż obrazek z System Summary (HWInfo - opis w przyklejonym) oraz z Menadżera Urządzeń z podpiętym skanerem. Co widać w Urządzenia i drukarki. To chyba jakieś starocie i stąd problem ze sterownikami. Znalazłem coś takiego KLIK. Odnośnik do komentarza
scorup Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Ma już z dekadę ten skaner ale pod XP latał jak złoto...a głównie txt i rys tech robi, załączam pliki. Myślę, że trzeba będzie się wstrzelić z czymś... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Próbowałeś w MU PPM Aktualizuj sterownik? A np. TO. Odnośnik do komentarza
scorup Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 pewnie, że próbowałem... ... ten programik też nic nie wnosi, to aplikacja do obsługi jak scan wizard Microteku zostaje celowanie w sterownik i wymuszanie ręczne aktualizacji, coś musi załapać Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 zostaje celowanie w sterownik i wymuszanie ręczne aktualizacji, coś musi załapać Albo wirtualizacja xp, czy to za pomocą xp mode, czy np. za pomocą VirtualBox. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Zobacz ostatni post - http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-hardware/microtek-scanmaker-4800-compatability-fix-for/cb792a21-d1d4-4938-abb0-f5d867115f2d?page=2 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Do autora Oprócz problemu ze skanerem masz jeszcze kinderniespodziankę z dyskiem. Pokaż SMART z CrystalDiskInfo. Odnośnik do komentarza
scorup Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Widziałem poprzez auto diagnostykę Dell'a... ...do skanera nie mam czasu podejść CDI_SMART.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Masz już 15 sektorów realokowanych; 116 wstrząsów zarejestrowanych i 1 sektor do remapowania w MHDD. Przestaw Remap spacją na ON. Oczywiście uprzedzam o ryzyku przy takich operacjach. Odnośnik do komentarza
scorup Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Nie za dużo o tym wiem, czy Remap nie jest ostatecznym lekiem? Czy erase waits nie jest bezpieczniejsze? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Zależy pod jakim kątem spojrzymy na to bezpieczeństwo. Remap po natrafieniu na błędny sektor i jego wyzerowaniu - przechodzi do kolejnego . Erase waits usuwa cały blok - w MHDD 255 sektorów, każdy sektor ma 512 bajtów. Erase waits stosuje się wtedy, gdy jest więcej problemowych sektorów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi