Gienek Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie odnośnie skuteczności, tj. tego czy Returnil może puścić i zakazić system, testując chociażby TDL. Chodzi o wirtualizację, mianowicie Returnil nie za dobrze radzi sobie z porzucaniem zmian w rejestrze, nie wirtualizuje partycji innych niż systemowa. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie odnośnie skuteczności, tj. tego czy Returnil może puścić i zakazić system, testując chociażby TDL. Chodzi o wirtualizację, mianowicie Returnil nie za dobrze radzi sobie z porzucaniem zmian w rejestrze, nie wirtualizuje partycji innych niż systemowa. Returnil ponad rok temu przepuścił wirusa w jednym z testów. Potem nie czytałem o żadnych wpadkach. Gdybym jednak miał polecić wirtualizer, to zdecydowanie byłby nim Shadow Defender. Żadnej wpadki i w przeciwieństwie do Returnila jest leciutki jak piórko. Odnośnik do komentarza
Gienek Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tyle że ostatnia aktualizacja do SD była rok temu, a od tego czasu wiele się zmieniło. Ściągnąłem paczkę wirusów, uruchomiłem RVS, pouruchamiałem pliki (zezwalałem w PrivateFirewall, usuwałem tylko Prevxem). Po restarcie komputer całkowicie czysty. Odnośnik do komentarza
ichito Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tyle że ostatnia aktualizacja do SD była rok temu, a od tego czasu wiele się zmieniło. No...i żeby było jeszcze mniej śmiesznie, to strona SD jest opłacona chyba tylko do kwietnia tego roku, a ostatnie posty na temat jego przyszłości oraz wieści o Tonym są z grudnia zeszłego roku...co potem, nie wiadomo. Niemniej mam SD i jakoś sie tym nie martwię...powiem więcej mam Filscelab FW, który nie jest wspierany...używałem Malware Defendera, DSA, System Safety Monitor, ThreatFire...żadne nie są już wspierane i wciąż jak SD wykazują dużą skuteczność. Lubię Returnila i jeśli nie miałbym alternatywy, to wciąż bym go używał mimo, że jak piszesz, ma wpadki. A swoją drogą o jakich zmianach w rejestrze mówisz? Bo jakoś to chyba mało możliwe. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Tyle że ostatnia aktualizacja do SD była rok temu, a od tego czasu wiele się zmieniło. Zmieni się jeżeli SD coś przepuści Odnośnik do komentarza
Gienek Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Jeszcze go pomęczę trochę, może popuści i dojdzie do infekcji. W każdym razie, obecnie mam zainstalowane Prevx 3, PrivateFirewall, Returnil Virtual System. Jest lekko, ale PF trochę mnie ogranicza - nie wykrywa keyloggerów no i faktycznie, trochę ciężko się go konfiguruje (reguły). Chyba usunę PF a zainstaluję Zemanę. SpyShelter mnie drażni swoim wyglądem. Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Jeszcze go pomęczę trochę, może popuści i dojdzie do infekcji. W każdym razie, obecnie mam zainstalowane Prevx 3, PrivateFirewall, Returnil Virtual System. Jest lekko, ale PF trochę mnie ogranicza - nie wykrywa keyloggerów no i faktycznie, trochę ciężko się go konfiguruje (reguły). Chyba usunę PF a zainstaluję Zemanę. SpyShelter mnie drażni swoim wyglądem. SpyShelter to właśnie ma fajny łagodny wygląd - Zemana jest przeładowana Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi