dragonow Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Cześć Mam problem postaram się opisać wszystko to co zrobiłem: 1. pobrałem win 8.1 z bizspark (ang) 2. zainstalowałem polską nakładkę poprzez win update 3. nie mogłem pobrać chroma bo ciągle wyskakiwała mi strona z SurfVox, blokował dostęp do folderów w których się znajdował (%appdata%\roaming, %prograData%), menadżera zadań itp. 4. ubiłem procesy z konsoli 5. przeleciałem adwCleaner 6. Malwarebytes Anti-Malware 7. HitmanPro_x64 wszystko pokasowałem itp po restarcie już nic nie widać, ale nie mogę odpalić windows defender "Centrum akcji nie może włączyć usługi Windows Defender. spróbuj . później. Nie wiem skąd mogłem pobrać to dziadostwo Z góry dzięki za pomoc. Addition.txt FRST.txt Shortcut.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jeszcze należy doczyścić system ze śladów SurfVox. Decyduj co robić, bo jeśli w związku z poniższym defektem zdecydujesz się na nową instalację Windows 8.1, to czyszczenie tu obecnego nie ma sensu. 1. pobrałem win 8.1 z bizspark (ang) (...) nie mogę odpalić windows defender "Centrum akcji nie może włączyć usługi Windows Defender. spróbuj . później. To nie wygląda na powiązane z żadną infekcją. W Twoim systemie w ogóle brak Windows Defender, komponent całkowicie usunięty - brak usług, puste zadania Harmonogramu, pewnie brak folderów na dysku: ==================== Scheduled Tasks (whitelisted) ============= Task: {A2E6AF92-A27E-48C6-9213-2231E259B7DF} - \Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Cache Maintenance No Task File Task: {CC7E9366-CF26-4DC9-A66C-3EAB252649E1} - \Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Scheduled Scan No Task File Task: {E288921A-4336-4DEA-A1A6-6F3E6A856E5C} - \Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Verification No Task File Task: {F67C3C3C-2EE9-498E-A0D8-AA09F8787FB1} - \Microsoft\Windows\Windows Defender\Windows Defender Cleanup No Task File W raportach widać ślady cracka KMSpico, co wskazuje że nie jest to legalny oryginalny Windows. W takim przypadku mogłaby być to wina płyty z której instalowałeś system (usunięty komponent). Podobny temat: KLIK. Odnośnik do komentarza
dragonow Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dzięki za pomoc. Przy płycie nic nie grzebałem pobrałem ją ze strony Microsoftu. Pobierałem ją na komputerze który był pełen syfu myślisz, że coś było w stanie zmodyfikować iso które pobrałem? Pobiorę jeszcze raz zainstaluję ponownie. dzięki za pomoc jeszcze raz. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Mówisz, że płytę pobierałeś z Microsoftu, ale są w systemie ślady używania KSMPico. To nie jest więc w pełni oryginalny system tylko z matactwami, nie wiem co jeszcze próbowałeś robić. Proponuję przeinstalować system z tej samej płyty co poprzednio, ale nic nie crackować i dostarczyć nowy log FRST (włącznie z Addition). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi