Skocz do zawartości

Natec Genesis HX66 słuchawki problem ze sterownikami

Tred

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Piszę w sprawie nie do końca działających słuchawek Natec Genesis Hx 66 na moim systemie.

W ramach urodzin dostałem dzisiaj headset natec genesis hx66 i od razu wziąłem się z rana do podłączenia ich. Słuchawki działały w połowie po podłączeniu, a mianowicie działały same słuchawki a mikrofon nie. Zainstalowałem sterowniki załączone na płytce do słuchawek. Po zrestartowaniu komputera spróbowałem uruchomić program odpowiedzialny za słuchawki. Przy próbie uruchomienia dostaje komunikat "Can't find any device".

W właściwościach urządzenia w Menedżerze Urządzeń mam wykrzyknik przy USB PnP Sound Device, a w nim błąd kod 52(System Windows nie może zweryfikować podpisu cyfrowego sterowników wymaganych dla tego urządzenia. Niedawna zmiana sprzętu lub oprogramowania mogła doprowadzić do instalacji pliku, który jest niepoprawnie podpisany lub uszkodzony albo może być złośliwym oprogramowaniem z nieznanego źródła. (Kod 52)). Chciałbym dodać, że tego błędu nie było dopóki nie zainstalowałem firmowych sterowników.

Próbowałem dotąd:
- Czyścić rejestr
- Wyłączyć automatyczną instalacje sterowników USB poprzez usunięcie dwóch rzeczy w rejestrze
- Kilka razy przeinstalowywałem
- Zrobiłem update sterowników USB, a mianowicie zainstalowałem Intel®_USB_3.0_eXtensible_Host_Controller_Driver.
- USB Driver Update Fix i KB2529073 aktualne

- sfc /scannow nie pomogło

Wymiękam powoli. :/

EDIT: Słuchawki działają bez sterów firmowych, lecz dźwięk 7.1 nie jest dostępny, różne funkcje mikrofonu nie są dostępne, koniec końców jak na takie świetne słuchawki mogę poprzez tę opcje wycisnąć z nich max 50% :/ Nie bardzo mi to pasuje.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...